December 19-én, Gödöllőn temetik Pécsi Ildikót. A temetésen a járványügyi intézkedések miatt csak 50 fő vehet részt, ezért élőben közvetítik a szertartást a város honlapján. Közben megszólalt a színésznő fia, aki édesanyja utolsó napjairól beszélt.

December 19-én temetik

December 19-én, szűk családi körben temetik el Pécsi Ildikót a gödöllői Máriabesnyőn – írja a godollo.hu. Tisztelői aznap reggel 8-tól 12 óráig, a Művészetek Háza konferenciatermében felállított ravatalánál búcsúzhatnak el tőle egy szál virág elhelyezésével.

Élőben közvetítik a szertartást

A jelenlegi jogszabályokat betartva, a 13 órakor kezdődő búcsúztatón csak a meghívottak vehetnek részt, de azt élőben közvetítik Gödöllő város Facebook-oldalán. A búcsúztatón beszédet mond Papadimitriu Athina színművész és dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere.

Kapcsolódó:

Zártkörű lesz a búcsúztató

Máriabesnyőn, a zártkörű, katolikus szertartás szerinti temetésen csak a családtagok vehetnek részt. Akik szeretnének, másnap a sírnál leróhatják a kegyeletüket.

Szombaton halt meg

Pécsi Ildikó december 5-én, 80 évesen, gödöllői otthonában hunyt el. A színésznő állapota férje júliusi halála után drasztikusan romlott. Az utóbbi időben már lakását sem hagyta el.

Papot hívtak hozzá

A múlt héten már annyira leromlott az állapota, hogy az ágyból sem kelt ki. Pénteken egy római katolikus papot hívtak hozzá, aki az ágyánál imádkozott. Szombat hajnalban pedig végleg eltávozott Pécsi Ildikó.

Szinte egyszerre veszítette el szüleit

A színésznő fia a TV2-nek, édeanyja halálával kapcsolatban ezt mondta: „Próbálom két oldalról közelíteni ezt a helyzetet. Van egyszer az egyszülött fiú, aki én vagyok, aki pont ugyanúgy érez, mint mindenki, aki egyszerre veszíti el a szüleit. Van egy pokoli fájdalom, amit nem tudok megfogalmazni. De van a másik olvasat. Ha megpróbálom kívülről nézni, ez nagyon szép történet: ő nem akart ebben a meccsben más eredményt”.

Békében és nyugalomban ment el

„Úgy vagyok vele, hogy bár nem mondta, de az édesapám temetésén ő ezt eldöntötte. Most úgy látom, hogy ha a fejünk tetején ugráltunk volna, akkor sem lett volna ez másként. Jóisten nagyon szerette az édesanyámat. Szeretném hinni, hogy békében és nyugalomban ment el” – mondta Szűcs Csaba.

Otthon akart meghalni

A család pár hete már érezte, hogy élete legnehezebb csatáját vívja a színésznő.  Pécsi Ildikó azon vívódott, hogy megy vagy nem megy szeretett férje után. „Én azt hiszem, hogy ezt a meccset megnyerte, mert azt szerette volna elérni, hogy mehessen. Otthon szeretett volna elmenni, a saját szobájában, a saját ágyában. Miután elment a pap, egy pár órára rá elindult édesapám után” – mondta Pécsi Ildikó egyetlen fia.

Férje születésnapja előtt halt meg

„Nagyon jól időzített, mert édesapám születésnapját december 10-én üljük, úgyhogy ezt már együtt ünneplik” –  mondta Szűcs Csaba.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos