A Fővárosi Főügyészség 2019 februárjában emelt vádat az elkövetéskor 32 éves, korábban már egy másik személyszállító vállalkozó sérelmére is bűncselekményt elkövető fiatal férfival szemben, aki 2018. május 25-én a hajnali órákat megelőzően, Budapest 20. kerületében testszerte összeszúrkálta az őt fuvarozó taxist azért, hogy annak értékeit elvegye.

Nem érte halálos szúrás

A sértettet aktív védekezése következtében nem érte halálos szúrás. Az elkövető a taxis 20 000 Ft-ját elvéve, a vérző sértettet gépkocsijában hátrahagyva menekült el a helyszínről.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Rejtélyes holttest a síneken, a rendőrök is csak vakarják a fejüket, hogy senkinek sem hiányzik a férfi?

Tényleges életfogytiglan

A Fővárosi Törvényszék 2020. február 4-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a fiatal férfit nyereségvágyból, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletében mondta ki bűnösnek és őt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, mely döntés helybenhagyását kezdeményezte másodfokú indítványával a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Élete végéig rács mögött marad

A Fővárosi Ítélőtábla 2020. november 11-én hozott másodfokú végzésével az elsőfokú ügydöntő határozatot helybenhagyta. Az erőszakos többszörös visszaeső elkövető büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyről:

Az eset még 2018-ban történt, amikor is a negyven éve taxisként dolgozó N. Béla a Nagyvárad térnél vette fel utasát, aki később az életére tört.

FRISS:

Nem bír magával, újabb balhé M. Richárd körül – Most ezért jelentette fel a rendőrség

Nem volt köztük nézeteltérés

A Blikk korábban azt írta semmiféle nézeteltérés nem volt sofőr és utasa között, amíg meg nem érkeztek a megadott címre, a 20. kerületben lévő Ady Endre térre. Amikor a taxis próbálta elkérni a fuvar árát, a mellette ülő férfi azonnal kést rántott, közben pedig a bevételt követelte a védekezni próbáló N. Bélától. Miután a brutális támadó megszerezte a közel húszezer forintot, kiugrott az autóból és elmenekült.

Elképesztő lélekjelenlét

– Kollégánk fantasztikus lélekjelenlétről adott tanúbizonyságot, még ilyen állapotban is képes volt rá, hogy folyamatosan tartsa a taxiközponttal a kapcsolatot. A bentiek próbálták nyugtatni és szóval tartani, amíg a többi taxis és a mentők oda nem értek. Rengeteg vért veszített, amíg az orvosi segítség nem érkezett meg, a kollégák próbálták csillapítani a vérzést. Miután a szakemberek stabilizálták az állapotát, azonnal kórházba szállították, ahol műtéten esett át. A fia arról tájékoztatott minket, hogy szerencsére a kollégánk a körülményekhez képest jól van – mondta akkor a Blikknek Fárbás Tibor, a Taxiplus üzletágvezetője.

Kiemelt kép: Illusztráció