Február 24-től december végéig engedélyezte a rendőrség a belterületi vaddisznóvadászatot Pécsen, a Mecsekoldalban – közölte hétfőn a megyei főkapitányság.

A pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található, elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben.

A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászterülettel, a vadak eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.

A Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján 2020. február 24-e és 2020. december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő egy óra és a csillagászati napkeltét megelőző egy óra közötti időszakban engedélyezték a belterületi vadászatot a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területén – írták.

A megyei rendőrség a közleményben felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Vaddisznó támadt egy férfire

Négy napja az elsők között írtuk meg itt a LikeNews.hu hírportálon, hogy millimétereken múlt az élete annak a fiatalembernek, akit megtámadott egy vaddisznó Borsodban.

A férfi a támadás után életveszélyes sérülésekkel került kórházba, többórás műtétje alatt az orvosok hat vaddisznóagyar-darabot operáltak ki a testéből. Ha a combját eltaláló szúrás egy centivel odébb éri, artériát döf át, ő pedig elvérzik. Állapota már stabil, de még hosszú kórházi kezelés vár rá, többek között újra kell tanulnia járni.

MTI/LikeNews.hu, Kiemelt kép: illusztráció