Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta már egy éve, hogy Gesztesi Károly tragikus hirtelenséggel elhunyt, ám a halála máig feldolgozhatatlan a családja számára. Ráadásul a színésznek volt egy be nem fejezett projektje is.

Gesztesi Károly halála

Gesztesi tavaly januárban, Budapesten  a Nyugati pályaudvar közelében, a Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni a színészt, az orvosok nem jártak sikerrel.

Nagyobbik fia a helyszínre igyekezett

Mint korábban a LikeNews is megírta a baleset helyszínéről este háromnegyed hatkor szállítottak el a színész holttestét, nem sokkal azután, hogy fia, Máté megérkezett a helyszínre. A fiatal színész érthetően sokkos állapotban volt, tartotta magát, nem omlott össze, de látszott, hogy nem akarja elhinni a híreket. A rendőrök tájékoztatták őt a tragédia részleteiről, majd elhagyta a helyszínt. Nem volt elég ereje, hogy megnézze szeretett édesapja holttestét.

IDE KAPCSOLÓDIK:

Liptai Claudia szerint lányuk sosem heveri ki

A néhai színész korábbi felesége, Liptai Claudia azt mondja, közös lányuk, Panka próbálja túltenni magát a tragédián, ám a műsorvezetőnő azt gondolja, ezt a veszteséget sohasem heveri ki.

A mai napig nem hiszi el, ami történt Gesztesi Károllyal

– A mai napig nem hiszem el, ami történt, még most is csak élő emberként tudok Karcsira gondolni. Nagyon sokszor eszembe jut, hogyan tudnám visszatekerni az idő kerekét arra a napra. Kézen fognám és bevinném őt egy kórházba, hogy jó alaposan kivizsgálják. Még most is borzalmas belegondolni, milyen fájdalmat okozott az elvesztése az én kislányomnak és a testvéreinek. Panka próbálja túltenni magát a tragédián, de szerintem sohasem sikerül majd neki, noha az életnek folytatódnia kell, mennünk kell előre. Nem csinálhatok mást, igyekszem a kislányom életét minél teljesebbé tenni. De bevallom, félek attól, milyen lesz az első karácsonya az apukája nélkül – mondta a Story magazinnak a műsorvezetőnő, aki azt is hozzátette: míg Pankának a testvérei, addig neki a férje, Pataki Ádám segít feldolgozni néha férje elvesztését.

így búcsúzott tőle Claudia

“Ma meghalt egy részem. Zokogok aztán tompán nézek magam elé. Aztán azt érzem Biztos csak valaki félreértett valamit és hamarosan telefonálsz. Magamhoz szorítom Pankát aki 13 évesen élete legnagyobb fájdalmát éli át. Szörnyű napok hetek évek várnak ránk. Örökké hálás leszek a sorsnak, hogy édesapja vagy Pankának és a fiúknak, akik mind rajongásig imádnak. ……Felfoghatatlan és feldolgozhatatlan.
Nem tudok búcsúzni. Ma meghalt a lelkem egy része Tobika.”

Ezen dolgozott a halála előtt

A legendás színésznek volt egy be nem fejezett projektje: a négy evangélium hangkoskönyvként való felolvasása. Az általa megkezdett hanganyagot nemrégiben fia, Máté fejezte be. Gesztesi egyik utolsó munkája volt tehát a Szent Pál Akadémia fordításában megjelenő négy evangélium – Máté, Márk, Lukács, János – hangoskönyvként való feldolgozása. Ezt a művet fejezte be most a fia, Máté.

Ez volt a célja

A hangoskönyvvel egyébként Gesztesinek eredetileg az volt a célja, hogy minden emberhez határon belül és azon túl, de eljusson a Biblia. A színész azonban sajnos már nem tudta befejezni ezt a munkát, így a hiányzó részeket fia, Gesztesi Máté pótolta, mostanra pedig már teljes terjedelmében elérhető az interneten a hangoskönyv.

Márk evangéliuma a Szent Pál Akadémia fordításában. Előadja Gesztesi Károly:

Ezt a részt olvasta fel a fia

Gesztesi Máté egyébként az ATV Start+ műsorában elmondta, hogy nagyon megtisztelőnek találta a feladatot s mivel ő maga se nem színész, se nem forgatókönyvíró, így a színészet terhe sem nehezedett rá. A műsorban az is kiderült, hogy a kész műhöz csupán egy fejezet hiányzott Lukács könyvéből, Zákeus története, amit egy család megtéréséről szól, ezt a fejezetet olvasta fel Máté.

Lukács evangéliuma a Szent Pál Akadémia fordításában

János evangéliuma:

Máté evangéliuma:

Gesztesi Máté a műsorban azt is elmondta, hogy a hangoskönyv tegnap este lett ingyenesen elérhető YouTube-on és Spotify-on is: mint mondja a cél az, hogy minél több emberhez eljusson az evangélium ebben a formában.

Kiemelt kép: Gesztesi Károly