Meghalt Balázs Fecó, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, zenész.

Koronavírussal került kórházba

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta koronavírus fertőzéssel került kórházba néhány nappal ezelőtt Balázs Fecó.

A LEGFRISSEBB CELEBHÍREKET ITT TALÁLOD!

Várkonyi Attila számolt be a szomorú hírről

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, szerető édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot.” – közölte a család nevében a Retro Rádió műsorvezetője Várkonyi Attila. Balázs Ferenc temetéséről később intézkednek.
A zenész hozzátartozói kérik, fájdalmukat és gyászukat tartsák tiszteletben.

Facebook

null

Korábban is Dj Dominique számolt be Fecó állapotáról

Sajnos nagyon rossz hírek érkeztek Balázs Fecóról. Ő is elkapta a vírust és jelenleg egy nagyon jól felszerelt intenzív osztályon fekszik. Fecó nincs túl jól…A család felhatalmazására osztom ezt meg Veletek és egyben kérek is Mindenkit, hogy egy imával, egy szép gondolattal segítsük a távolból Fecó gyógyulását. Azt tudjuk, hogy az orvosai mindent megtesznek. p.s. Arra kérnék Mindenkit, hogy ezt a hírt ne szenzációként kezelje, hanem segítsen abban, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet.”

Lélegeztetik

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekest a koronavírus fertőzte meg, és a rádiós műsorvezető úgy tudja, légzését géppel segítik, de állapotát stabilizálták, derült ki korábban Várkonyi Attila, azaz Dj Dominique beszámolójából.

KAPCSOLÓDÓ: Koronavírussal került kórházba Balázs Fecó – Lélegeztetik a legendás énekest

Kórházba került

– Fecó a múlt hét végén került kórházba, és sajnos a tesztek igazolták, hogy megfertőzte a koronavírus. Imola, a felesége felhatalmazott rá, hogy tájékoztassam a rajongókat, a zeneszerető embereket, hogy energiát küldhessenek és imádkozhassanak a Korál ikonjának életéért – mondta Várkonyi a Blikknek.

Mesterséges kómában tartották

A LikeNews hírportál is beszámolt róla, hogy Fecót mesterséges kómában tartották, a zenész érdekében pedig hihetetlen összefogás indult meg az országban: A rajongók nem csak imádkoztak a legendás zenészért, de a vérplazmájukat is felajánlották, hogy segítsék a felépülését.

HIHETETLEN ÖSSZEFOGÁS: Hihetetlen összefogás: vérplazmájukkal segítenék a rajongói a koronavírussal küzdő Balázs Fecót

Nemrég még a Sztárban Sztár műsorában lépett fel

Balázs Fecó néhány héttel ezelőtt a Sztárban Sztár színapdán lépett fel, erről itt a LikeNews-on is beszámoltunk. Mint megírtuk az utolsó adás egyik meglepetésvendégeként lépett színapdra Balázs Fecó, aki DR BRS-el és Berkes Olivérrel adta elő az Évszakok című dalának feldolgozását, azonban Béres Attila nem volt ott személyesen a studióban, ugyanis ő és az egész családja elkapta a koronavírust, jelentették be a Sztárban Sztár adásában.

Életpályája

Balázs Ferenc, becenevén Balázs Fecó 1951-ben született, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában végzett. 1967-ben a Neoton együttes tagja volt, majd 1972-ben Som Lajossal kivált a zenekarból, és megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t, amely 1974-ben felbomlott. Ezután Balázs Fecó két évet külföldön dolgozott. Hazatérte után, 1976-ban Koncz Zsuzsa kísérőzenekarához került, majd 1978-ban, erre az együttesre építve megalapította a Korál együttest, amely bemutatkozó koncertjét 1978-ben a Budai Ifjúsági Parkban tartotta. Az 1981-es táncdalfesztiválon a „Homok a szélben” című dalukkal óriási sikert arattak. 1986-tól Fecó szólókarrierbe kezdett.

Számos sláger fűződik a nevéhez


Nevéhez számos nagy sláger kötődik, a mai napig is nagysikerű koncerteket ad határon innen és túl. Komponált filmzenéket (Gondviselés, Laura, Vakvilágban, A pókok, Nyolc évszak) és oratóriumot is írt Kőfalak leomlanak címmel. Rendszeresen ad koncertet templomokban is.

Egymás után hatszor lett az év billentyűse


Egymás után hatszor választották az év billentyűsévé (1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984.) Művészetét többször ismerték el EMeRTon-díjjal, 1998-ban vehette át a Huszka Jenő-díjat és a Liszt Ferenc díjat. 2001-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, tíz évvel később, 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg. Az Artisjus Életmű-díjat 2010-ben vette át.

Közel fél évszázados munkásság


Közel fél évszázados éves munkássága alatt a magyar zenei élet legnagyszerűbb előadóival és alkotóival dolgozott együtt. Sokszínűségét és dalai sikerét az is bizonyítja, hogy koncertjein minden korosztály képviselteti magát. Sikerének titka, hogy zenéjének ereje van, amit az egyéniségén keresztül hitelesen ad át hallgatóságának. Dalai több generáción keresztül újjászületnek.

Korábbi betegsége után új életet kezdett


Betegsége után Balázs Fecó szinte új életet kezdett. Vallja, „akinek műtötték a szívét, annak állandóan ott van a fejében, hogy hálát kell adnia minden egyes napért. Este, ha lefekszem, azon gondolkodom, vajon lesz-e új nap az életemben. Reggel pedig örülök, hogy megint kaptam egy új esélyt.” Az elmúlt években a zene mellett a családja vált a legfontosabbá számára: „Kívánom mindenkinek, hogy ebben a rövid életben tapasztalja meg, milyen érzés szülőnek lenni. Nagyon fontos a gyerek, hiszen ők visznek tovább minket. A sztárság, szakma, nem érdekel már. Van egy kötelességem, hogy a gyermekemet felneveljem – ez a legfontosabb.”

Kiemelt kép: Balázs Fecó