77 éves korában meghalt Brunner Győző, a Taurus zenekar dobosa. Brunner Balázs Fecóval együtt társalapítója volt a Korál együttesnek is.

Zenei munkássága

A zenész 1943-ban született, 1965-től a Metro együttes, majd 1972-től a Taurus dobosa volt. Az 1960-as évek végén Frenreisz Károllyal külföldön vendéglátózott egy rövid ideig, ezalatt Veszelinov András és Rédey Gábor helyettesítették őket.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Taurus

1972-től Taurusban dobolt, majd zenekarvezető lett. Mivel az együttesből egyedül neki volt telefonja, az ő telefonszámát csapták hozzá a névhez (Taurus EX-T: 25-75-83). Brunner ötletére csatlakozott a lágyabb stílust képviselő Zorán is az együtteshez, ám a rajongók nem fogadták el őt, sem pedig Som Lajos távozását, ezért 1973 márciusában Brunner bejelentette a Taurus felbomlását.

A Korál megalapítása

Balázs Fecóval megalapította a Korál együttest, amelyben 1974-től 1976-ig dobolt. Később dobtanárként is tevékenykedett. Két házasságából egy-egy fia született.

Utolsó éveit Kanadában töltötte

A dobos az utolsó éveit Kanadában töltötte.

Brunner Győző 77 éves volt

Fotó: Brunner Győző, Fortepan / Hunyady József

Az egyik Taurus dal, melyben Balázs Fecó énekel, Brunner pedig dobol

Balázs Fecó novemberben halt meg

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta Balázs Fecó novemberben hunyt el, koronavírus fertőzés következtében.

Várkonyi Attila számolt be a szomorú hírről

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, szerető édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot.” – közölte akkor a család nevében a Retro Rádió műsorvezetője Várkonyi Attila. 

Utoljára a Sztárban Sztár műsorában szerepelt

Mint akkor megírtuk Fecó néhány héttel a halála előtt a Sztárban Sztár színapdán lépett fel. Mint megírtuk az utolsó adás egyik meglepetésvendégeként lépett színapdra Balázs Fecó, aki DR BRS-el és Berkes Olivérrel adta elő az Évszakok című dalának feldolgozását, azonban Béres Attila nem volt ott személyesen a studióban, ugyanis ő és az egész családja elkapta a koronavírust, jelentették be a Sztárban Sztár adásában.

Számos sláger fűződik a nevéhez


Nevéhez számos nagy sláger kötődik, a mai napig is nagysikerű koncerteket ad határon innen és túl. Komponált filmzenéket (Gondviselés, Laura, Vakvilágban, A pókok, Nyolc évszak) és oratóriumot is írt Kőfalak leomlanak címmel. Rendszeresen ad koncertet templomokban is.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Balázs Fecóval kapcsolatos cikkeinket itt éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik