Vujity Tvrtko gyászolja 67 éves korában elhunyt Djordje Balasevicet! A legendás vajdasági énekes a koronavírus-fertőzés szövődményeibe halt bele. A zenész a volt Jugoszlávia területén az egyik leghíresebb és legnépszerűbb szerb énekes volt, akit a szerb „Cseh Tamásként” is emlegetett a magyar sajtó, tudatta az MTI.

Néhány napja szállították kórházba

A 67 éves énekest néhány napja szállították kórházba tüdőgyulladással, ahol koronavírus-fertőzést állapítottak meg nála, pénteken pedig a családja közölte, a művész elhalálozott. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A legnépszerűbb vajdasági előadó

Djordje Balasevic volt talán a legnépszerűbb, hamisítatlan „vajdasági” előadóművész. Rockballadái zenében és szóban is tükrözték a tartomány kulturális és etnikai sokszínűségét. Karrierjét a hetvenes évek végén kezdte, dalaiban főképp a szerelem és a vidámság jelent meg, a kilencvenes évek délszláv háborúinak idején pedig nagy hangsúlyt kapott a háborúellenesség is.

Gyertyagyújtás

Szülővárosában, Újvidéken péntek este félárbócra engedték a zászlókat, és több százan gyűltek össze az énekes háza előtt, ahol a rajongók virágokat helyeztek el és gyertyákat gyújtottak.

Nemrég történt: Gyász: meghalt a legendás magyar zenész, aki Balázs Fecóval a Korál zenekart alapította

Gyásznap

A városvezetés úgy döntött, gyásznappá nyilvánítja a művész temetésének napját, a család azonban egyelőre nem közölte, melyik napon helyezik örök nyugalomra Djordje Balasevicet.

Egy dal a legendás énekestől:

Ő volt az édesapja

Az énekes édesapja, Jovan Balasevic (1920-1984), a legendás Jovó bácsi – ahogy Budapesten emlegették – 1974 és 1981 között a Jugoszláv Idegenforgalmi Szövetség első magyarországi képviselője volt.

Ez is érdekelhet: Gyász: tragikus hirtelenséggel meghalt a világhírű rapper

Vujity Tvrtko is gyászolja

A legendás énekesről Vujity Tvrtko is megemlékezett a közösségi oldalán. „Viszlát legenda!” – írja a műsorvezető.

Itt a teljes bejegyzés:

A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Vujity Tvrtko, TV2