Orbán Viktor a Facebook oldalán tett közzé egy videót, ahol a karanténban lévő Szijjártó Péterrel beszélget.

Így érzi magát Szijjártó

„Körülbelül úgy érzem magam, mint az az ember, akiben benne van az a vírus, ami kapcsán még mindig több a kérdés, mint a válasz” – mondta a külügyminiszter.

Orbán Viktor erre reagált: „Azt mondják, hogy ipari mennyiségű vírus van benned”.

Szuperfertőző

„Valószínűleg egy szuperfertőzővel találkoztál valahol, ne gyere vissza, maradjál ott még néhány napot! Kiadtam egy határozatot, hogy csak az jöhet vissza a kormányba dolgozni, akinek van két negatív tesztje, és közte eltelt legalább 48 óra” – mondta Orbán a kollégájának.

KAPCSOLÓDÓ!

Most érkezett: Pozitív lett Szijjártó Péter koronavírus-tesztje

Szerencsés, hogy fiatal

„Nagy szerencséd van, hogy fiatal vagy, mert ha hatvan fölött lennél, akkor lehet, hogy ez elvisz. Innen lehet jól látni, hogy az időseknek, meg a szüleinknek – édesapám most volt 80 éves egy vagy két nappal ezelőtt – tehát, amit mondunk nekik, azt komolyan kell venni. Mert akármit is éltek túl, érted, hiába élték túl a világháborút, meg ’56-ot, meg a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami egészen egyszerűen elviheti őket. Ezt nagyon komolyan kell venni. Amikor februárban vagy márciusban az első hírek megjöttek, hogy járvány van, akkor levettem a könyvespolcról a Camusnak a Pestisét, és elolvastam. Ha ez kimaradt volna, akkor ezt vedd le a polcról, és olvasd el” – mondta a miniszerelnök Szijjártónak.

Bangkokban derült ki, hogy beteg

Az ázsiai tárgyalások során, a Bangkokba történő érkezést követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter koronavírus-tesztje pozitív lett – tájékoztatott Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

NE HAGYD KI! “Akkor is elfáradok, ha sétálok egy kicsit a lakásban” – Még mindig durva tünetei vannak a koronavírusos Szijjártó Péternek, az orosz vakcina hatékonyságáról is beszélt – videó

Az egész párbeszédet itt nézheted meg

Kiemelt kép: Orbán Viktor

(Blikk)