Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta február 6-án, szombaton reggel elhunyt Szilágyi István özvegye, Humenyánszky Jolán. A szobrászművésztől most az Új Köztemetőben vettek végső búcsút.

Gondterheltek voltak az utolsó évei

Amint arról korábban is beszámoltunk, Jolika néninek nehéz és súlyos időket kellett átélnie, miután a gyanú szerint Szilágyi István színművészt meggyilkolta a saját fia. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ózdra költözött

Jolika néni otthona tavaly vált lakhatatlanná, ezért a szobrászművész elköltözött a testvéréhez Ózdra, majd nem sokkal ezután kórházba került. Sajnos az állapota nem javult, gyenge volt és étvágytalan. Tüdődaganata pedig nem volt sem operálható sem kezelhető, ezért kellett neki egy személy, aki folyamatosan vigyáz rá, így került akkor a testvéréhez – írta meg korábban a Blikk.

Szó volt róla, hogy szeretetotthonba kerül

Jolika néni súlyos betegsége miatt felmerült, hogy szeretetotthonba viszik át, azonban január végén visszaszállították Budapestre. Amikor visszaért a fővárosba, egy kórházban folytatták a kezelését.

Kórházban hunyt el

Jolika néni egy budapesti kórházban hunyt el február 6-án, reggel.

Rosszindulatú daganata volt

Jolika néni, akinek a színész férjét, Szilágyi Istvánt a gyanú szerint a saját fia gyilkolta meg, nagyon súlyos betegséggel küzdött. Az idős asszony tüdején ugyanis rosszindulatú daganatot találtak.

Ez volt az utolsó kívánsága

A Blikk azt írja, hogy Jolika néni urnája utolsó kívánsága szerint a férje mellé kerül majd. Mint ismert a tragikus sorsú pár fia jelenleg is letartóztatásban van, ugyanis a gyanú szerint tavaly májusban ő végzett az édesapjával, Szilágyi Istvánnal, az ország Lópici Gáspárjával.

Az unokája nem tudott eljönni

A lap azt írja, hogy az Új Köztemetőben zajló szertartáson 20-30 ember vett részt. Jolika néni unokája nem tudott eljönni, mert Brüsszelben él. A temetésre elment viszont az unokatestvére, illetve az unokahúga is.

Szabó Ádám zenélt

A Blikk azt írja a sírkertben jelen volt Szabó Ádám és Tóth Andi is, Ádám zenélt is, A csitári hegyek alatt című nótát játszotta el. Ezt követően Rózsahegyi Péter, 17. kerületi képviselő mondott beszédet ezek után, ő olvasta fel az unoka, Nándi levelet, amelyet nagymamájához irt: „Drága nagymama, nagyon hiányzol, de most már tudom, hogy biztonságban vagytok nagypapával, és fentről vigyáztok rám. Mindig emlékezni fogok rád, sosem feledlek, szeretlek: Nándi”

Rövid szertartás

A beszédeket követően rövid szertartás résztvevői elindultak a halottaskocsira helyezett koszorúkkal, virágokkal a sír felé.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szilágyi István tragédiájáról itt olvashatsz többet.

Kiemelt kép: Szilágyi István özvegye, TV2, Tények