Trokán Péter is megfertőződött korábban a koronavírussal, mostanra a színész azonban már felgyógyult, ám hosszú két hét áll mögötte.

A Szent Lászlóban kezelték

Trokán Péter két hétig kezelték a Szent László kórház infektológiai osztályán, úgy tundi a színész egy főpróbán kaphatta el a betegséget, ezt követően több gyorstesztet is végeztek rajta, ám ezek mindegyike negatív lett, írja a Ripost.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Egyre rosszabbul lett

Egyre rosszabbul érezte magát, így a háziorvosa beutalta a László kórház fertőzőosztályára, ahol hamar kiderült: a tüdejét támadta meg a vírus. Intenzív osztályra nem került, helyette oxigénnel segítették a légzését és kezelték a tüdőgyulladást.

Köszönetet mondott az orvosoknak

„Nagyon magas szintű orvosi munka folyik a Szent László kórházban, emberfeletti teljesítményt nyújtanak az orvosok és az ápoló személyzet. Szinte megállás nélkül dolgoznak, mégis empatikusak, nyugodtak, kedvesek a betegekkel„ – mondta a már gyógyult színész az Indexnek, majd tovább hálálkodott az elismerésre méltó munkáért, amit tapasztalt. „Meg szeretném köszönni a gyógyító munkát, szakértelmet, kitartást és kedvességet, amit a Szent László kórház infektológiai osztályán tapasztaltam.”

Volt felesége, Papadimitriu Athina is beteg volt

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta három hétig szenvedett a koronavírussal Papadimitriu Athina. A színésznő csak úgy mint sok kollégája nem tudta kivédeni, hogy ne kapja el a betegséget.

Nagyon beteg volt

Athina nagyon rosszul volt, három hétbe telt mire meggyógyult. “Három hétre vert le a lábamról a betegség, de nem alapszinten” – mondta a színésznő korábban a Borsnak.

Kúszva ment a mosdóba

Az első néhány napban a színésznő rendkívül magas lázzal küzdött, így a mosdóba is csak kúszva tudott kimenni. “Úgy kezdődött, hogy az első öt napon harminckilenc fokos lázzal feküdtem, gyakorlatilag az ájulás hatá­rán. Sem enni, sem inni nem tudtam, a mosdóba kúszva mentem ki. A láz után maradt a végtagfájdalom és a végtelen levertség, erőtlenség”

Közel két hétig szenvedett

Athina tizenkét napig volt ebben az állapotban, elmondása szerint sokszor azt sem tudta, hogy éppen nappal van-e, vagy éjszaka. Hozzátette, hogy a legutáltabb ellenségének sem kívánná ezt az érzést.

Üzent a vírustagadóknak is

Habár Athina előtte is mérges volt azokra, akik vitatják a vírus létezését, de most,hogy ő meg is élte kifejezetten dühítik a vírustagadó megnyilvánulások. “Minden nagy arcú, ostoba vírustagadónak, aki azon viccel, hogy este nyolc és reggel öt között nem támad a vírus, aki nem érti, miért kell korlátozó intézkedéseket hozni, aki gúnyolódik a maszkviselőkön, üzenem, hogy kapjon az élettől csak két napot abból a pokolból, amit át­éltem” – mondta Athina.

Novemberben több legendás magyartól is búcsúznunk kellett a koronavírus miatt

November hónapot fekete novemberként is említhetnénk, ugyanis több legendás magyar is a koronavírus áldozata lett, köztük Balázs Fecó és Böröndi Tamás is, akiknek halálhíréről itt a LikeNews hírportálon is beszámoltunk. Mint megírtuk Balázs Fecó koronavírus fertőzéssel került kórházba, ahol mélyaltatásban tartották, ám a szervezete 13 nap után feladta a küzdelmet. Halálhíre sokkolta az országot, Pataky Attila például kamerák előtt sírta el magát, amikor barátja elvesztéséről kérdezték.

Böröndi Tamás ikerlányai születésnapján hunyt el

Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója néhány nappal Balázs Fecó előtt távozott az élők sorából, külön tragédia, hogy a színész éppen ikerlányai születésnapján hunyt el.

Nem volt betegsége

„Nem küzdött semmilyen alapbetegséggel, makkegészséges és életerős volt, amikor elkapta a fertőzést” – mondta a sajtóreferens.

Megszólalt Csutka István is

“Tamás 19 napja volt kórházban és harcolt keményen. És amikor nézem azt a csoportot, amit Anna, Götz Anna, a felesége létrehozott, hogy küldjük az energiát Tamásnak, akkor is látom özönleni rá az üzeneteket, az elmúlt napokban és hetekben… hogy hány ember volt, aki szerette, és megállás nélkül pittyeg a telefonom most is…. én csak abban bízom, hogy legalább ezt most … nem most érzi… és látja…” – mondta elcsukló hangon Csutka István, a debreceni Csokonai Színház volt igazgatója.

Kiemelt kép: Trokán Péter, Wikipédia, Stekovics Gáspár