LikeNews is az elsők között számolt be róla, hogy december 5-én, gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gödöllő város díszpolgára. Pécsi Ildikót Gödöllő Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. 80 éves volt.

A nagyközönség is elbúcsúzhat tőle

A színművésztől reggel 8-tól 12 óráig, a Művészetek Háza színháztermében felállított ravatalánál búcsúzhattak el azok, akik szerettek volna egy szál virág elhelyezésével azonban ezt követően Máriabesnyőn, a zártkörű, katolikus szertartás szerinti temetésen csak a családtagok vehetnek részt, a tisztelői másnak róhatják le kegyeletüket a sírnál – áll az önkormányzat honlapján található közleményben.

Beszédet mond Papadimitriu Athina

A búcsúztatón beszédet mond Papadimitriu Athina színművész, valamint Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

Belebetegedett a gyászba

LikeNews is megírta, hogy a gyász annyira összetörte a Kossuth-díjas színésznőt, hogy 14 kilogrammot fogyott, valamint lelkileg és fizikálisan is belebetegedett. A vérnyomását és a vércukorszintjét az orvosok beállították, többször kapott vitaminkúrát és infúziót is.

Rengetegen rótták le a kegyeletüket a Művészetek Házában

8 és 12 óra között rengetegen tették tiszteletüket a Művészetek Házában, hogy búcsút mondjanak Pécsi Ildikónak. Egy óra előtt pedig csak a meghívottak érkezhetnek majd meg a búcsúztatóra és a temetésre.

„Sokan tették tiszteletüket Ildikó ravatalánál, leginkább helyi tisztelői érkeztek egy-egy szál virággal. Több tucatnyian jöttek eddig leróni kegyeletüket” – mondta a szabályok betartására felügyelő munkatárs a Blikknek.

Gödöllő városának Facebook-oldalán követheti élőben az eseményeket

Unokája is ott van

Pécsi Ildikó unokája Csaba, akivel férje halála után békélt meg sok sok év után is gyászolja a nagymamáját a búcsúztatón.

Athina is búcsúzott

„Drága Ildikó, most azért állok itt, mert így szeretted volna, ide rendeztél. Nagyon jó volt veled együtt dolgozni. olyan rendező voltál, aki szerette a színészt, kíváncsi volt a véleményére, a gondolataira. Engedted, hogy száz százalékig benne legyünk az előadásba. Ez a rendezésed, most nem igazán teszik. Megtiszteltetés, felelősségteljes feladat búcsúztatni téged. Én most is Neked akarok megfelelni, Veled akarok beszélni. – Itt ez a mesekönyv, amit 2003-ban – Réka lányomnak adtál. Nagyszerű ember vagy, egy ország szeretett, tele voltál energiával, szeretettel, optimizmussal, Akár magánéleti, vagy szakmai problémáink vannak, de egy szóval fel tudtál emelni minket a földről. Csak egy kicsit vagyok szomorú, mert most is elérted, amit akartál. Otta akartál lenni Édesjó Lajosod mellett és ott is vagy. Nagyon sokszor fogok tőled tanácsot kérni, figyelni a jeleket, amit küldesz. Tudom hogy ott vagy nekem ezentúl is. Csak az fáj egy kicsit, hogy nem tudlak felhívni, mint eddig, nem röhögünk együtt, mint eddig. Tudom, hogy velem leszel ezután is” – búcsúzott beszédében Athina – írja a Blikk.

Ők is beszédet mondtak

Gödöllő polgármestere, Dr. Gémesi György is beszédet mondott, valamint a színésznő jó barátja Pálos Zsuzsa is.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó