Orbán Viktor miniszterelnök konzultációval kapcsolatos pénteki bejelentését követően összehangolt kibertámadás indult a kormányzati oldalak ellen – közölte a kormany.hu pénteken.

Ezt mondta ma Orbán Viktor

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta Orbán Viktor a koronavírus harmadik hullámáról beszélt a ma reggeli rádióinterjújában. A miniszterelnök azt mondta: „Mindenkit arra kérek, hogy regisztráljon, jelentkezzen, menjen be, oltassa be magát, ha lehet, fogadja el azt, amit éppen kínálnak neki” A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az újraindításról is beszélt

A kormányfő arról is beszélt, hogy az újraindításról szóló konzultációt egy nap alatt 120 ezren töltötték ki. Hangsúlyozta: az újraindításról szóló döntések felelőssége is természetesen a kormányé, de az a jó döntés, amelybe minél több embert vonnak be. „Ha a harmadik hullámot le tudjuk törni, akkor jöhet az újraindítás” – jelentette ki Orbán Viktor.

Hosszú papírtáblázatokból dolgozik

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy „haditervszerű, hosszú papírtáblázatokból dolgozom, eszerint 391 821 legalább egyszer beoltott személyünk van, ez fel fog futni 441 ezerre. Márciusra több mint 1,2 millió embert szeretnénk beoltani. Húsvétkor azokat fogjuk beoltani, akik máig regisztráltak. Mindenkit arra biztatok, hogy regisztráljon: akiről tudunk, beoltjuk, akiről nem tudunk, nem tudjuk beoltani”.

Húsvétra minden regisztrált be lesz oltva

Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy átgondolt döntés hozzon. „Húsvétra eljuthatunk oda, hogy aki regisztrált, az be lesz oltva. Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina az unióban” – mondta a kormányfő. 

Májusra 3,5 millióan lesznek beoltva

“Májusra három és fél millióval több embert fogunk beoltani, mint más európai ország” – mondta a miniszterelnök.

“Müller Cecília okos asszony”

Az oltakozás ütemével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk. Okos asszony”. A miniszterelnök azt mondta, hogy az országos tisztifőorvos sejtelmesen azt mondta neki, a kínai vakcinával kapcsolatban: „jól haladok”.

Ezt mondja a kibertámadásról Dömötör Csaba

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára arról tájékoztatott, hogy a támadás érinti az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldalt, a koronavírusról szóló tájékoztató oldalt, valamint a kormany.hu portált is.

Szükséges lépések

Az államtitkár közölte: a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. munkatársai megtették a szükséges informatikai lépéseket. Ezzel összefüggésben az említett oldalak egyes helyekről átmenetileg korlátozottan voltak elérhetők.

Dolgoznak a szakemberek

A NISZ szakemberei dolgoznak a támadásokhoz tartozó IP-címek beazonosításán, és a gyors vizsgálatok lefolytatása után haladéktalanul büntetőfeljelentést tesznek – olvasható a kormany.hu oldalon.

Januárban is támadás érte a kormány oldalát

Legutóbb január 26-án közölte a kormany.hu, hogy összehangolt kibertámadás-sorozat ért több magyar kormányzati portált, fennakadást okozva egyes honlapok működésében. Akkor azt közölték: a több napon át tartó támadások többnyire külföldi IP-címekről érkeztek, első számú célpontjaik a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok voltak. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik