LikeNews is megírta, hogy elhunyt Kis Grófo édesapja, az autentikus cigány zene királya Kozák László Grófo. A zenész 49 éves volt.

Koronavírusos volt

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta Kis Grófo és a család több tagja, köztük az édesapja is koronavírusos volt. Kozák László kórházba is került, lélegeztetőgépen is volt, ám Kis Grófo Blikknek nemrégiben azt mondta, édesapja már jobban van.

Már jobban volt

– Hála az égnek, már édesapánk is jobban van, szerencsére nem volt semmilyen alapbetegsége, ezért élte túl a vírust, ha nem is könnyen. Pár napja lekerült a lélegeztetőgépről, nemsokára haza is engedhetik. A bátyámnak, bár iszonyatosan meggyötörte a betegség, nem volt szüksége ilyen drasztikus beavatkozásra – mondta a Blikknek korábban Kis Grófo.

Sokkoló hír

A borzalmas hírt Ifj. Rostás-Farkas György újságíró a Roma Szeretetszolgálat elnöke osztotta meg közösségi oldalán.

Lesújtotta a hír

“Mélységesen lesúlytott a rossz hír! Nem tudok mit mondani nagyon szomorú vagyok! Elment az autentikus cigány zene Királya Kozák László Grófo (…) Gyerekkorom óta ismert engem és az egész családomat .
Figyelemmel kísérte az életemet és a munkámat. Sokat dolgoztunk együtt,ha hívtam azonnal jött, mindent félre tett és Szolnokról szinte azonnal Budapesten termett. Részt vett a Roma Szeretetszolgálat munkájában is mint Jószolgálati Nagykövet. Nagyon tiszteltük és szerettük egymást! Igaz Testvérem volt! Mindig érdektelen és kölcsönös volt a szeretetünk egymás felé!”
 – írta bejegyzésében Ifj. Rostás-Farkas György.

Búcsúznak tőle a kollégák

Itt a LikeNews hírportálon is beszámoltunk róla, hogy a zenészkollégák milyen megindító sorokkal búcsúznak az idősebb Grófotól. L.L. Junior például egy hosszabb posztban emlékezik, de Győzike is hosszasan beszél a legendás zenészről legutóbbi bejegyzésében.

Curtis is gyászolja a zenészt

“Mély fájdalommal értesültem a tragédiáról. Grófo ,a híres roma művész elhunyt. Nyugodjon békében bratyesz. észvétem az egész családnak” – írja posztjában Curtis.

Zámbó Krisztián is gyászolja

“Drága művész Úr, kedves Grófo. Annak idején édesapámmal mulattál, mostmár együtt muzsikálnak fent. Emlékszem mennyit muzsikáltunk mi is. Nagyon hiányozni fogsz. Együtt érzésem a kedves családnak és kitartás a jó Isten vigyázzon rá” – írja bejegyzésében Zámbó.

Megszólalt Kis Grófo

A tragédiát követően nemrégiben megszólalt Kis Grófo, aki a Bors megkeresésre, elárulta, nem tudott elbúcsúzni szeretett édesapjától. – Tragédia történt a családunkban, édesapám koronavírusban elhunyt. Sosem gondoltuk volna, hogy ebbe bele fogunk esni, hihetetlen tragédia, hogy ez megtörténhetett, mondta a lapnak Kis Grófo.

Ezt kéri most az énekes


Az énekes arra kért most mindenkit, hogy egy ideig hagyja családját békében gyászolni.

Kiemelt kép: Kis Grófo, TV2-Mokka