Egy budapesti család egyik tagjának pozitív lett a koronavírustesztje. A család a napokban költözött le egy balatonlellei apartmanházba.

Pozitív lett a koronavírus-tesztje egy Balatonlellén nyaraló személynek – számolt be az önkormányzat honlapján Kenéz István polgármester. A bejegyzés szerint a beteget megfigyelik, karanténba került.

Sonline.hu azt írta, hogy az érintett család nemrég érkezett haza Ausztriából, és saját költségükön koronavírus-tesztet végeztettek magukon. Ennek az eredménye lett egyikőjüknél pozitív.

A lap szerint a vizsgálatot nem akkreditált laboratóriumban végezték, így a beteg hivatalosan nem számít koronavírussal fertőzöttnek. A polgármester azonban úgy nyilatkozott, hogy a betegről péntek délben kapta a tájékoztatást az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól.

A polgármester azt mondta, hogy egy budapesti lakhelyű családról van szó; a napokban költöztek le egy balatonlellei apartmanházba.

A siófokiak könyörögtek, hogy ne menjen oda senki

Az elmúlt napokban egyre többen indultak meg a Balaton-parti nyaralójuk felé a koronavírus terjedése miatt. A LikeNews.hu is beszámolt róla, hogy Siófok polgármestere nyílt levélben kérte a nyaralótulajdonosokat, hogy maradjanak otthon és ne utazzanak a Balatonra. A cikket itt tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció