A LikeNews is az elsők között számolt be róla, hogy december 5-én, gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gödöllő város díszpolgára. Pécsi Ildikót Gödöllő Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. 80 éves volt.

Férje júliusban hunyt el

Pécsi Ildikó imádott férje, Szűcs Lajos júliusban hunyt el.

Filmbeillő szerelem volt az övék

Igazi filmbe illő, romantikus történet. Már a megismerkedésük sem volt mindennapi, a focista az Aranyember című filmben látta meg a fiatal Ildikót, és azonnal beleszeretett. Később személyesen is találkoztak, és többé nem engedték el egymás kezét.

Belebetegedett a gyászba

LikeNews is megírta, hogy a gyász annyira összetörte a Kossuth-díjas színésznőt, hogy 14 kilogrammot fogyott, valamint lelkileg és fizikálisan is belebetegedett. A vérnyomását és a vércukorszintjét az orvosok beállították, többször kapott vitaminkúrát és infúziót is.

Kiderültek a temetés részletei

A színésznőt december 19-én, szűk családi körben vesznek búcsút, de a Bors azt írja a Kossuth-díjas színművésztől délelőtt a gödöllői Művészetek Házában búcsúzhatnak tisztelői. “Pécsi Ildikót szűk családi körben helyezik végső nyugalomra” – áll a gödöllői önkormányzat honlapján.

A nagyközönség is elbúcsúzhat tőle

Mint írják, a színművésztől a nagyközönség aznap reggel 8-tól 12 óráig, a Művészetek Háza színháztermében felállított ravatalánál búcsúzhat el egy szál virág elhelyezésével azonban ezt követően Máriabesnyőn, a zártkörű, katolikus szertartás szerinti temetésen csak a családtagok vehetnek részt, a tisztelői másnak róhatják le kegyeletüket a sírnál – áll az önkormányzat honlapján található közleményben.

Beszédet mond Papadimitriu Athina

A búcsúztatón beszédet mond Papadimitriu Athina színművész, valamint Gémesi György, Gödöllő polgármestere.

Nyolc órakor megnyitott

Nyolc órakor megnyitották a Művészetek Házát azok előtt, akik szeretnék leróni kegyeletüket Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Gödöllő város díszpolgára előtt – írják Gödöllő Facebook-oldalán.

12 óráig van lehetőségük leróni a kegyeletüket azoknak, akik szeretnék a járványügyi szabályok betartásával.

Élőben közvetítik a temetést

Pécsi Ildikó 13 órakor kezdődő temetésén csak a meghívottak vehetnek részt, de élőben közvetíteni fogják Gödőllő városának Facebook oldalán.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó