Nem nyugszik bele a 11 éves börtönbüntetésbe az az orvos, aki még 6 évvel ezelőtt a fenti képen látható volt barátnője nemi szervét és altestét maró lúggal öntette le, majd öntudatlan állapotban magára hagyta. Az orvos most büntetése felfüggesztését kéri.

Bene Krisztián 2013 márciusában maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, majd az öntudatlan, égési sérülésektől szenvedő áldozatot bevonszolta a fürdőszobába, elvette telefonját és laptopját, rázárta az ajtót és magára hagyta.

A Kúria döntése szerint az előre kiterveltség, a különösen aljas cél és elkövetés mellett figyelembe vették azt is, hogy a támadás akár Renner Erika halálával is végződhetett volna.

A támadás súlyos egészségromlást és maradandó károsodást okozott a nőnek, aki közvetett életveszélybe került. Súlyosbító körülmény volt, hogy a vádlott, az orvosi esküjét megszegve, tudását felhasználva követte el a bűncselekményt.

A „lugos orvos” a bíróság előtt

Az ügy éveken át tartott. Az elsőfokú bíróság testi sértés és kifosztás bűntettében bűnösnek találta a vádlottat, és négy év szabadságvesztésre ítélte. A másodfokú bíróság emellett magánlaksértés, okirattal visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében is elmarasztalta, és kilenc évre ítélte.

A Kúria a másodfokú ítéletet hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el. A megismételt eljárásban a másodfokú bíróság még személyi szabadság megsértésének bűntettében is bűnösnek mondta ki, és újra kilenc évre ítélte. A megismételt harmadfokú eljárásban a Kúria a jogerős ítéletében 11 évi szabadságvesztést és 10 évi közügyektől eltiltást szabott ki.

Most Alkotmányjogi panaszt nyújtott be Bene Krisztián, akit tavaly júliusban ítélt el jogerősen a Kúria életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt – értesült a 168 Óra. Beadványa szerint helyrehozhatatlan károkat okoz neki a helyzet fenntartása.

Bene Krisztián jogi képviselője beadványában nem csak alkotmányjogi panaszt nyújtott be, de büntetése végrehajtásának felfüggesztését is indítványozta. Álláspontjuk szerint Bene Krisztiánt visszamenőleges hatállyal fosztották meg alapvető jogától, a jogorvoslathoz való joga gyakorlásától .Az Alkotmánybíróság november 5-én tárgyalja a panaszt.

Kiemelt kép: Renner Erika, a lúggal leöntött asszony – Forrás: Youtube