Megjelent a koronavírus-fertőzés a a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Krónikus Belgyógyászati és Ápolási Osztályán a páciensek körében – mondta dr. Káldy Zoltán orvosigazgató a Blikknek.

Koronavírus-teszteket végeztek

A Blikk megtudta, hogy a kórházban teszteltek az elmúlt napokban, a vas megyei szombathelyi Markusovszky kórház fekvőbeteg-ellátó osztályán a 11-es Huszár úton, többen pedig pozitív eredményt produkáltak, köztük egy idős mozgásképtelen nő és, aki már régóta az osztályon van.

EZ IS ÉRDEKELHET! Brutális számok: 5595 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 151 beteg

Látogatás nélkül kapják el

Érdekes, hogy a betegek miképpen fertőződnek meg a fekvőbetegek, ha hónapok óta nincs rokonlátogatás az osztályon.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Izolálták a covidos betegeket

A kiszűrt betegek részére egy 27 ágyas COVID-elkülönítő részleget hoztunk létre, ahol jelenleg 17 COVID-beteget ápolunk” – mondta dr. Káldy Zoltán.

EZ IS ÉRDEKELHET! Többen is kimaradhattak a tesztelésből a szociális ágazatban, olyanok is voltak, akiknek betegen kellett dolgozniuk – megdöbbentő dolgokat mondott az SZMDSZ elnöke

Fertőtlenítettek

Az orvosigazgató elmondta, hogy az érintett kórtermeket fertőtlenítették, a szobatársakon gyorstesztet csináltak, valamint szervezetten szűrik az egészségügyi dolgozókat is és továbbra is, ahogy eddig is betartják a higiénés szabályokat.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció