5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 217 122 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 151 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 823 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő, az aktív fertőzöttek száma 148 439 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti.

Sokan vannak kórházban

7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható – írja a koronavirus.gov.hu

Ezt mondta Müller Cecília a plázázásról

Nem örül annak a tisztifőorvos, hogy sokan céltalanul bolyonganak a plázákban, és ott találják ki, hogy mit vegyenek karácsonyi ajándéknak. A tisztifőorvos szerint mindenki találja ki, hogy mit szeretne vásárolni, ha van lehetősége, akkor inkább az interneten rendelje meg azt.

Tudatos vásárlás

Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt. Müller Cecília azt mondta, hogy a plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes.

Inkább interneten vásároljanak

 Müller Cecília arra kér mindenkit, hogy „aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig mégis személyesen veszi meg az ajándékokat, otthon találja ki, mit szeretne, hogy tudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt el tudja intézni a vásárlást.

Nem laposodik a görbe

„Egyelőre úgy tűnik, hogy a következő hetekben még nem lehet számítani a járványügyi görbe laposodására, ezért nem lazítottak az intézkedéseken” – mondta a tisztifőorvos.

Újabb két egészségügyi dolgozó hunyt el

Egy nap alatt két egészségügyi dolgozó hunyt el, mindkettőjük halálát a koronavírus okozta. A járvány egyik áldozata a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház betegszállítója, a másik pedig a hatvani kórház főorvosa. Velük együtt már 18 egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban.

Kapcsolódó!

Egy nap alatt két egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban, egy budapesti betegszállító és a hatvani kórház főorvosa is a járvány áldozatai

154 ember kapta el a koronavírust az egyik szociális intézményben

Egy 230 fős szociális intézményben 105 gondozott és 49 gondozó kapta el a koronavírust Sopronban – erről Szél Bernadett számolt be Facebook oldalán. A gondozottak közül már 12-en meghaltak, jelenleg 3-an vannak kórházban.

A hozzátartozók nem tudnak semmit

A helyiek azért fordultak Szél Bernadetthez, mert soproni önkormányzat által fenntartott Soproni Szociális Intézmény – Idősek Otthonában állításuk szerint nagyon súlyos a helyzet és a hozzátartozók nem kaptak tájékoztatást. 

Kiemelt kép: MTI