LikeNews is beszámolt róla, hogy elhunyt Kis Grófo édesapja, az autentikus cigány zene királya Kozák László Grófo. A zenész 49 éves volt.

Koronavírusos volt

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta Kis Grófo és a család több tagja, köztük az édesapja is koronavírusos volt. Kozák László kórházba is került, lélegeztetőgépen is volt, ám Kis Grófo Blikknek nemrégiben azt mondta, édesapja már jobban van.

Minden szabályt betartanak

– A virrasztást az esti kijárási tilalom miatt kora délutántól tartjuk, hogy mindenki időben hazaérhessen. Grófo asztalára minden vasárnap töltött káposzta került, így a halotti toron is a kedvencével kínálják majd a vendégeket – mondta a barát, aki a temetés körüli teendők intézésébe is besegít. 

Megérkezett a hintó

A Bors beszámolt róla, hogy a zenész koporsóját négylovas hintóban fogják vinni, közben pedig cigányzene fog szólni. A hintó egy órával a szertartás előtt megérkezett a helyszínre.

A fotókat a Bors oldalán tekinthetik meg a linkre kattintva

Mentő is van a helyszínen

A szertartás kezdete előtt a szolnoki temető elé egy mentő is érkezett, valamint biztonsági őrök gyülekeztek a bejárat előtt – írja a Bors.

Kapcsolódó:

Győzike és Bódiék is ott vannak

Győzike, Bódi Guszti és Bódi Margó szintén utolsó útjára kísérik Nagy Grófot.

Rengetegen gyűltek össze

A temetés egyik szervezője szerint több mint 200-an lehetnek, de a Blikk egy kollégája szerint körülbelül 350 ember mehetett el Nagy Grófo temetésére.

Lassan halad a sor

A nagy tömeg nagyon lassan halad, a temető szélén egy hatalmas színpadot is felállítottak, terített asztalokkal.

Nótár Mary és L.L. Junior is ott vannak

Győzike és Bódiék után Nótár Mary és L.L. Junior is megérkezett a temetésre.

A szertartásról készült fotókat a Blikk oldalán megtekinthetik a linkre kattintva

Galambos Lajos is megérkezett

A temetésen Galambos Lajos Lajcsi is tiszteletét teszi – írja a Blikk.

Délután egy óra után még nem tudták a szertartást elkezdeni ugyanis sokan akartak a ravatalhoz jutni, a szervezők próbálnak rendet tenni a tömegben. Galambos Lajos közben trombitázik – írja a Blikk.

Helyet kértek

Miközben a testvérek cigány nyelven mondtak szomorú beszédet, a gyászoló tömeget arra kérték, hogy hagyjanak helyet a koporsó körül.

Kiemelt kép: id. Kozák László Grófo