Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta fiúgyermeknek adott életet kedden Eugénia hercegnő, a brit uralkodó 31 esztendős unokája. Az újszülött a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és II. Erzsébet királynő kilencedik dédunokája.

Eugénia hercegnő András yorki herceg lánya

Mint megírtuk Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Erzsébet királynő nagyon örül

A gyermek 8 font és 1 uncia, vagyis 3657 gramm súllyal született. A királyi család londoni hivatalának közleménye szerint a királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját – és férje, az idén 100 esztendős Fülöp edinburghi herceg elragadtatással fogadta a legújabb dédunoka érkezését.

Kiderült a gyermek neve

A gyermek nevét napokig nem lehetett tudni, ám mostanra kiderült, hogy a kicsit August Philip Hawke Brooksbank hívják, a Philip, azaz Fülöp keresztnévvel pedig egyértelműen, Edinburgh hercege, azaz Fülöp herceg előtt szerettek volna tisztelegni.

Ezt mondta Eugénia hercegnő

„Szeretnénk bemutatni August Philip Hawke Brooksbankot. Köszönöm a sok csodálatos üzenetet. A szívünk tele van szeretettel e kisember iránt, a szavak nem tudják kifejezni„ – írta posztjában a hercegnő, aki kifejtette, hogy nagypapája előtt szerettek volna tisztelegni a névvel. Fülöp herceg egyébként kedd este óta kórházban van, erről itt a LikeNews hírportálon is beszámoltunk.

Fotók a piciről:

Valószínűleg sosem léphet trónra

A kis jövevény egyébként szinte biztos, hogy sosem léphet majd trónra. Eugénia és polgári származású férje, Jack Brooksbank egyébként 2018. október 12-én házasodott össze. Az esküvő a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg, valamint 850 meghívott vendég jelenlétében.

Eugénia itt ismerkedett meg a férjével

Jack Brooksbank 2010-ben, egy svájci sítúrán ismerkedett meg Eugéniával, és három éve, nicaraguai utazásuk idején kérte meg a hercegnő kezét.

Ezt kell Eugénia hercegnő férjéről

A vagyonos családból származó Brooksbank divatos – a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott – londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban néhány éve felhagyott és saját borkereskedő céget alapított. Emellett az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította Casamigos tequilacég globális márkanagykövete. 

Meghan és Harry herceg is hamarosan újra szülők lesznek

Szintén itt a LikeNews hírportálon számoltunk be róla, hogy második babáját várja Meghan hercegné és férje, Harry herceg. Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül. 

Az utódlás kérdése

Ezt nem befolyásolja az sem, hogy a házaspárnak fia vagy leánya születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat évekkel ezelőtt eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harrynek és amerikai feleségének majdan lesz egy harmadik gyermeke is, akkor sem kerülhet idősebb testvérénél előrébb a sorban, ha fiúnak születik, és a házaspár második gyermeke leány lesz.

Kapcsolódó:

Közös fotót posztoltak

A házaspár vasárnap közzétett egy fekete-fehér, művészi kivitelezésű portrét is saját magáról, és a fotón jól látszik, hogy a hercegnő gyermeket vár. Harry nagyszüleinek, az idén 95 esztendős II. Erzsébet királynőnek és Fülöp edinburghi hercegnek – aki júniusban ünnepli 100. születésnapját – jelenleg kilenc dédunokája van.

Így tudatták, hogy jön a baba

A 10. vagy a 11. dédunokája lesz Erzsébet királynőnek

Harry és Meghan második gyermeke a tizedik vagy a tizenegyedik dédunoka lesz, attól függően, hogy a királynő egyetlen leánygyermekének, Anna hercegnőnek a leánya, a szintén várandós Zara Tindall gyermeke mikor születik meg. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A LikeNews az angol királyi családdal kapcsolatos további hírei itt érhetők el.

Kiemelt kép: II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg, YouTube