A Tatabányai Törvényszék jogerősen egy év fogházra és tíz év vadászattól eltiltásra ítélt egy olasz férfit, aki vadászat közben véletlenül elsült fegyverével halálra sebezte társát – közölte a törvényszék sajtótitkára szerdán az MTI-vel.

Gyalog indultak el

Sós Réka tájékoztatása szerint a Bakonysárkány és Aka közötti erdőben 2017 őszén, esti, ködös időben az elkövető segítőjével, a lesről lejőve, gyalog indult a vad után.

OLVASD EL!

Tragikus vadászat: két kilométer távolságból lőtt agyon egy férfit a figyelmetlen vadász a Nyírségben

Megbotlott

Lövésre készülődés közben belenézett a távcsőbe, közben megbotlott, és a fegyver elsült. A lövedék eltalált egy tőle 91 méterre lévő lesen tartózkodó másik vadászt, aki a helyszínen meghalt.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Meglőtte a rendőr a vadászt: véletlenül húzta meg a ravaszt, az ablakon keresztül érte a férfit a halálos lövés

Megszületett az ítélet

A Komáromi Járásbíróság 2019. december 4-én a férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt egy év fogházbüntetésre ítélte és tíz évre eltiltotta a vadász foglalkozástól.

Fellebbeztek

 Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett; az ügyet másodfokon a Tatabányai Törvényszék bírálta el és az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta, így az ítélet jogerőre emelkedett – írja az MTI.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció