Először szólalt meg férje temetése óta Komjáti Zsuzsa. Sas Józsefet egy héttel ezelőtt kísérték utolsó útjára, ahol még a humorista jó barátja Gálvölgyi János is beszédet mondott.

Fájdalmas időszak

„Most nagyon nehéz nekem, próbálom feldolgozni Jóska elvesztését. Gyászban vagyok” – mesélte Zsuzsa asszony a Blikknek. A gyászoló özvegy hozzátette, hogy a szerettei tartják benne a lelket. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A gyerekek támogatják

Sas Józsefnek és Zsuzsa asszonynak egy közös lánya született Ági, ám a humoristának egy korábbi házasságából született egy fia Tamás. A két gyermek, amellett, hogy édesapjukat gyászolják Zsuzsát is próbálják támogatni.

„A fiatalok dolgoznak, nem várhatom el tőlük, hogy mindig itt legyenek, de sokat segítenek, ápolják a lelkemet. A napi dolgokat én intézem, rendezgetem itthon a papírokat, holmikat, ez sem könnyű feladat, de meg kell csinálni. Most maradt a csend és a magány” – mondta szomorúan Zsuzsa asszony a lapnak.

A barátok is keresik

A Blikknek az asszony egy közeli barátja elmondta, hogy nem hagyják magára Zsuzsát, de közben tolakodóak sem szeretnének lenni.

Január elsején lett rosszul

Az egész január elsején kezdődött, amikor csak a felesége volt otthon a színésszel, akinek a véroxigén-szintje nyolcvanöt alá esett, orvosi értelemben tehát súlyos állapotba került.

A teszt azonnal kimutatta a vírust

Zsuzsa asszony kihívta a mentőket, akik perceken belül megérkeztek. Elvégezték a színészen a gyorstesztet, ez rögtön kimutatta, hogy koronavírusos.

„Megváltás volt az elmúlás”

„Józsi az utolsó napjaiban már elképesztően gyenge volt. Azt hiszem, számára megváltás volt az elmúlás azok után, amiket az utóbbi hetekben átélt” – mondta elcsukló hangon az özvegy Sas József halála után.

Bodrogi Gyulát is megrázta a halálhíre

– Nagyon megrázott Jóska halálhíre, pedig tudtam, hogy nincs jól. Egy párszor már volt ilyen, hogy képtelen vagyok elképzelni, hogy egy kollégám, barátom nincs többé. Jóskát lelkileg tette nagyon tönkre az agyvérzés, utána a tehetetlenség, megtört attól, hogy nem tudott többé mozogni. Őt a közönség, a taps éltette. Egy elképesztően energikus pali, aki elveszti azt, ami az életében a legfontosabb, a munkáját, a közönségét, azt lélekben megtöri az üresség. Meggyőződésem, hogy ha ő egészséges, simán legyőzi a koronavírust is. Most vesztett, de mi nem veszítjük el őt, mert, amit itthagyott nekünk, azzal tovább él, csak egy másik társulathoz szegődött.

Nyertes Zsuzsa is megdöbbent

– Közeli kollégája voltam. Őszintén hittem abban, hogy legyőzi a koronavírust is, mert az a két év, amit ő az agyvérzés után végigcsinált, az az életerő legnagyobb jele. Maximalista volt, azért, hogy a közönségnek a legjobbat adja, kipréselt belőlünk mindent. Ő maga is, ha tehette volna a halálos ágyáról is felkel, ebben biztos vagyok. Borzasztó fájdalom és veszteség a halála. Most Jóska családjának kell a legerősebbnek lenni, hiszen bámulatos szeretettel vették körül, gondozták, ápolták az elmúlt két évben. Már csak az ő szeretetük tartotta őt itt, mert a közönség szeretetét nem érezhette, amióta nem tudott színpadra lépni – mondta a Blikknek a színésznő.

Medveczky Ilonát egy barátja értesítette a szomorú hírről

– Kivágtak egy darabot a szívemből. A legőszintébb, legrégebbi, legszerethetőbb barátomat veszítettem el. Sas Jóska is a legnagyobb hódolóim között volt, a Moulin Rouge-ben gyakori vendég volt más színészekkel. Három éven keresztül minden előadáson ott álltak a karzaton. Néhány napja írt nekem Zsuzsi, a felesége sms-t, hogy a beteg jól van, reménykedünk, egyre jobb híreket kapunk. Máig nem értjük, hogyan kapta el a koronavírust, mert a felesége, a lánya nem lett beteg, a tesztjük is negatív volt. Amíg kórházba nem került, gyakran hívtuk is egymást, a névnapomon még gratulált és jót beszélgettünk. Úgy tudom, a szíve nem bírta végül a vírust. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Sas József