A korlátozó szabályok betartására kérte az embereket az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva azt is, hogy „nagy mértékben rajtunk múlik”, miként tölthetjük el a karácsonyt.

Most kell betartani a szabályokat

Müller Cecília azt mondta, most teremtjük meg a közös ünneplés lehetőségét. „Ha betartjuk a szabályokat, bízhatunk abban, hogy az ünnepeket a családunkban, egymáshoz közelebb tudjuk eltölteni” – fogalmazott.

Hamarosan kiderül mi lesz az ünnepekkel

Hozzátette: a kormány december elején dönt az ünnepek idejére érvényes szabályozásokról – írja az MTI.

A fertőzöttek száma emelkedik

Müller Cecília szólt arról is: noha a járványgörbe – hasonlóan a többi európai országéhoz – még mindig emelkedik, a fertőzöttek számának növekedése lassul.

Ezt mondta a járványgörbéről

Abban bíznak – mondta -, hogy a járványgörbe rövid idő múlva „eléri a platót”, és attól kezdve javuló tendenciáról tudnak majd beszámolni.

Intelmek a karácsonyi bevásárláshoz

Tegnap a LikeNews is megírta, hogy nm örül annak a tisztifőorvos, hogy sokan céltalanul bolyonganak a plázákban, és ott találják ki, hogy mit vegyenek karácsonyi ajándéknak. A tisztifőorvos szerint mindenki találja ki, hogy mit szeretne vásárolni, ha van lehetősége, akkor inkább az interneten rendelje meg azt.

Tudatos vásárlás

Tudatos vásárlásra kéri a lakosságot az országos tisztifőorvos az adventi időszak beköszöntével a koronavírus-járvány miatt. Müller Cecília azt mondta, hogy a plázákban céltalanul fel-alá járkálni veszélyes.

Inkább interneten vásároljanak

 Müller Cecília arra kér mindenkit, hogy „aki teheti, vásároljon az interneten, aki pedig mégis személyesen veszi meg az ajándékokat, otthon találja ki, mit szeretne, hogy tudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt el tudja intézni a vásárlást.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Többen is kimaradhattak a tesztelésből a szociális ágazatban, olyanok is voltak, akiknek betegen kellett dolgozniuk – megdöbbentő dolgokat mondott az SZMDSZ elnöke

Kiemelt kép: Müller Cecília