Barátai és karácsonyfa nélkül tölti az ünnepeket Sas József. A humoristát családja még a széltől is óvja.

Továbbra is a nap huszonnégy órájában segíti a felesége és a szakápolók az áprilisban agyi infarktuson átesett Sas Józsefet. A humorista állapotáról a LikeNews.hu itt, itt és itt írt.

 Az utóbbi nyolc hónapban rengeteget fejlődött a komikus állapota.

„ A mozgásában folyamatos a fejlődés, segítséggel már egy-két lépést meg tud tenni. Nyolcvanegy éves lesz hamarosan, ezt számításba kell venni, de Jóska nagyon akar gyógyulni. Úgyis csodás szám a 2020, bármi megtörténhet” – mondta a Borsnak felesége.

Zsuzsa asszony szerint Sas József legnagyobb fájdalma, hogy negyven év után, most először nem ad kabarét Szilveszterkor. Otthon, magányos és csendben várják az új évet.  A humorista családjánál az idei karácsony is más volt, mint az eddigiek, karácsonyfát sem állítottak, hogy az ápoláshoz szükséges eszközök elférjenek.

Jó hír, hogy beszéde újra a régi, folyamatosan tud kommunikálni. A művész januárban ünnepli születésnapját, ám csak egy szolid partira készülnek, ugyanis a hideg évszak számos veszélyt rejt a sztár számára.

„ A folyamatos időváltozás is megviseli, de én inkább az influenzától igyekszem óvni. A következő he­tekben csak nagyon szűk kör jöhet majd hozzánk, hogy minél kevesebb bacilust hozzanak be a házba. Jóska állapotában egy influenza nem vicc, nagyon súlyos következményei lehetnek. Viccesen szoktam mondani a barátoknak, kollégáknak, hogy inkább a tavaszi tulipánokkal együtt jöjjenek, addigra hiszem, hogy még jobb állapotban lesz a férjem.” – mondta Zsuzsa asszony.

Kiemelt kép: Sas József – Forrás: ATV