A LikeNews is megírta, hogy 80 éves korában december 5-én, gödöllői otthonában elhunyt Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai-díjas színésznő, Gödöllő város díszpolgára. Pécsi Ildikót Gödöllő Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Tvrtko is búcsúzik

ŐRIZEM A SZEMEDET🖤

Pécsi Ildikó 1940-2020

Különös kapcsolat fűzött Pécsi Ildikóhoz. Kisgyerekként életem egyik első autogramját Tőle kaptam…a lábgipszemre. Sok évtizede később, amikor már régen nem nyilatkozott, meghívtam magamhoz; egy különösen erős, tabuk nélküli, fajsúlyos és nehéz beszélgetés kerekedett abból az estéből.

Filmkészítő vagyok. Riporter. Nagyinterjúkat ritkán készítek, ám akkor annyira meghatott Pécsi Ildikó, hogy most, a gyász óráiban azonnal bevillant akkori kérése. Azt mondta, hogy hozzám bármikor eljön, mert szeret, de kéri, hogy a legvégén adjak Neki egy percet, ami csak az övé. Az övé volt az a perc, ám aztán egy perccel később már mindenkié lett! Csak azért az egyetlen percért (is) érdemes volt!

Őrizem a szemedet!

Isten nyugosztalja, Drága Művésznő💔

Vujity Tvrtko – írta a bejegyzésében a riporter.

Óriási karriert futott be

A Színművészeti Főiskolát 1962-ben végezte el. Az évek során tagja volt a Pécsi Nemzeti Színház (1962-66), a Vígszínház (1966-70), a Mikroszkóp Színpad (1970-73), a kecskeméti Katona József Színház (1973-76), a Radnóti Színház (1976-85), a Népszínház (1985-90) és 1990 után évekig a József Attila Színház társulatának. 1994 és 1998 között országgyűlési képviselő is volt.

Férje júliusban hunyt el

Pécsi Ildikó imádott férje, Szűcs Lajos júliusban hunyt el.

Filmbeillő szerelem volt az övék

Igazi filmbe illő, romantikus történet. Már a megismerkedésük sem volt mindennapi, a focista az Aranyember című filmben látta meg a fiatal Ildikót, és azonnal beleszeretett. Később személyesen is találkoztak, és többé nem engedték el egymás kezét.

Belebetegedett a gyászba

LikeNews is megírta, hogy a gyász annyira összetörte a Kossuth-díjas színésznőt, hogy 14 kilogrammot fogyott, valamint lelkileg és fizikálisan is belebetegedett. A vérnyomását és a vércukorszintjét az orvosok beállították, többször kapott vitaminkúrát és infúziót is.

Tvtrko interjúját Pécsi Ildikóval itt tekintheted meg:

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó