Site icon LikeNews

Pánik! Lefosztották az emberek az FFP2-es maszkkészleteket, pedig be sem jelentették, hogy kötelező lenne

COVID-19 Mobile Application Young Woman Wearing KN95 FFP2 Mask Using Smart Phone App in City Street to Aid Contact Tracing and Self Diagnostic in Response to Coronavirus Disease 2019

Az eMag FFP2-es maszkkészlete teljesen elfogyott azt követően, hogy az Index csütörtök reggel azt írta: a kormány kötelező teheti ezen maszkok használatát.

A kormányinfón szó nem volt a kötelező FFP2-ről

Időközben pedig Gulyás Gergelyék megtartották a kormányinfót, ahol bár kemény szigorításokat jelentette be, az FFP2-esekről nem szóltak egyetlen szót sem, csupán a kötelező maszkhordás fontosságát emelték ki. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Óriási roham indult meg ennek ellenére

Mindezek ellenére óriási roham indult meg a maszkokért, hiszen a reggeli órákban az Index cikke nyomán sokan joggal hihették, hogy ez is a meghozott döntések egyike lehet. Az eMag egyébként arról tájékoztatta a HVG-t, hogy náluk egyetlen óra alatt annyi maszkot vásároltak, mint előtte februárban egy teljes hónap alatt. FONTOS!
Fontos dolgot jelentett be ma Müller Cecília, ez várható a hétvégén, erre kért mindenit a tiszti főorvos

Az eMag saját készlete elfogyott

Az eMAG saját készlete ma teljesen elfogyott, de egyes Marketplace-partnereknél még elérhetők maszkok, és pénteken, valamint hétfőn is érkezik újabb szállítmány, mivel a cég a környező országok hasonló szigorító intézkedései nyomán előre rendelt újabb készleteket – tették hozzá.

Még bejelenthetik

Bár a mai kormányinfón nem volt szó eféle szigorításról, mivel a kormány ma is ülésezik előfordulhat, hogy holnap reggel Orbán Viktor a Kossuth rádión rukkol majd elő azzal, hogy kötelezővé teszik az FFP2-est. EZ IS ÉRDEKELHET: Szlávik János lánya Dubajban nyaral, eközben az édesapja rendre azt mondja még nyárra sem venne repülőjegyet

A szigorításokról

Ahogy azt a LikeNews is megírta az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

A részletszabályokat az operatív törzs dolgozza ki

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorításokról elmondta, az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. A részletszabályokat az operatív törzs dolgozza ki, a kormány hirdeti ki, napokon belül nyilvánosságra hozza. Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével – tette hozzá, megjegyezve: a részletszabályokról az operatív törzs pénteken dönt.

A digitális oktatás részleteit az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága dolgozza ki

Elmondta, az óvodáknál és az iskoláknál az április 7-i dátum a tavaszi szünet vége; a digitális oktatás részleteit az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága dolgozza ki és teszi közzé. Hozzátette: a középiskolákra, egyetemekre vonatkozó szabályok – ahol most sincs jelenlétet igénylő oktatás – változatlanok maradnak. EZT IS OLVASD EL!  Zacher Gábor pár napja még nagyon nem ajánlotta a kínai vakcinát, mostanra viszont máshogy látja, mi változott?

A konditermeket is be kell zárni

Gulyás Gergely közölte, a konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók edzései, meccsei kizárólag zárt kapuk mögött lehetnek. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sporttevékenység olyan sportok esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett – részletezte.

Erre kérte a munkaadókat

A miniszter arra kért minden munkaadót, ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében.

Mindenhol kötelező a maszk

A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező – hangsúlyozta. Szigorításról számolt be a személyi határforgalomnál. A tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák. IDE KAPCSOLÓDIK: Fekete csütörtök: rég nem látott magasságokban az új koronavírus fertőzöttek száma, meghalt 152 ember

Bértámogatások

Elmondta, a már létező, a szállodákra és a vendéglátóiparra vonatkozó bértámogatást és adókedvezményt kiterjesztik azokra a szektorokra, amelyeknek most be kell zárniuk, a korlátozások időtartamára, március 8-tól március 22-ig.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik

Exit mobile version