Pár napig élvezhette csak autóját az a férfi, aki kedd este beragadt be a vecsési vasúti átkelőben.  A járművet az érkező vonatok szabályosan széttrancsírozták. Károly mindössze a rendszámát tudta megmenteni.

Három hónap alatt két autó is elakadt ugyanabban a Pest megyei Vecsés vasúti átjáróban. Mind a két sofőrnek volt annyi lélekjelenléte, hogy az utolsó pillanatban kiszálljon a kocsiból, elkerülve így a biztos halált, amit a többtonnás vonattal való ütközés garantál.

A LikeNews.hu ebben a cikkében írt bővebben az esetről.

Múlt hét pénteken kevés boldogabb ember volt Fischer Károlynál. A férfi hosszas gyűjtögetés és várakozás után megvette álmai autóját, egy Renault-t. Azonnal át is íratta a saját nevére, majd büszkén közlekedett a kocsival, egészen kedd estig.

A férfi Vecsésen, a Szép utcai vasúti átjárón akart átmenni új szerzeményével, az autó azonban elakadt a sínek között.

 „Amikor a kocsi nem mozdult, nem estem pánikba, csak arra gondoltam, semmi nem számít, csak az, hogy minél előbb kiszálljak a kocsiból. Miután ez sikerült, már biztonságban voltam, de olyat láttam, amiről azt hittem, csak filmekben lehetséges. Az autómat először jó messzire elrepítette az akkor érkező vonat, majd amikor éppen landolt, azonnal jött egy vonat a másik irányból, amely szintén hatalmasat taszított a kocsin. A Renault-ból gyakorlatilag semmi nem maradt, mindössze a rendszámtáblát tudtam megmenteni”– mondta a Blikknek Károly.

Egy taxi is elakadt

Novemberben kísértetiesen hasonló eset történt ugyanennél a vasúti átjárónál, azzal a különbséggel, hogy az az autó „csak” egy vonattal ütközött. Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

Akkor is csak néhány pillanaton múlt az élete annak a nőnek, aki taxijával becsúszott a Szép utcai átjáróban, a peron és a vágány közé a kavicságyba. A sofőr mindent megpróbált, hogy az autója kiszabaduljon a csapdából, de előtte és mögötte másodperceken belül lecsukódott a sorompó.

A nő az utolsó pillanatban feltépte az ajtót, majd kiugrott a kocsiból, sorsára hagyva azt. A munkaeszközét egyetlen pillanat alatt elvesztő sofőr ellen a közlekedés elleni bűncselekmény elkövetése miatt indult rendőrségi eljárás.

Veszélyes az átkelő

A közelben élők szerint itt átkelni felér egy bátorságpróbával. A sorompó nagyon gyorsan csukódik le, és olyan sűrűn jönnek a vonatok, hogy gyalog is egy rettegés átmenni a Szép utcai átjárón.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Balesetinfo