A budapesti Mammutban található Update Low Carb üzlet a Facebook-oldalán bejelentette, hogy a jövőben nem kívánja folytatni az együttműködést Schobert Norbival. Norbi szerint korábban már szerződésbontásban voltak. Ha az üzlet tulajdonosának a döntése egy bojkott kezdete, akkor az nagy baj lehet Norbiéknak.

A Mammutban nem lehet kapni ezentúl S chobert Norbi termékeit. Sem a világszemléletével, sem a kommunikációs stílusával nem értenek egyet – írja a 24.hu.

A Mammutban található Update Low Carb üzlet a Facebook-oldalán bejelentette, hogy a jövőben nem kívánja folytatni az együttműködést Schobert Norbival és így a bevásárlóközpontban nem lehet majd tovább kapni az Update termékeket sem.

Hamarosan profilváltáson esik át az üzlet és továbbra is olyan árul majd más diétás termékeket. Mint írják posztjukban, sem a stílusával, sem a világnézetével nem értenek egyet, és rosszul érinti őket, hogy a boltjuk dolgozóit is ezzel azonosítják.

Beszólt az anyáknak

Az ügy előzménye, hogy Schobert Norbi arról beszélt, hogy szerinte a szülés után elhízott nők miatt mennek tönkre a házasságok. Szerinte ugyanis a férfiak nem szívből kívánják meg a nőket – írta a LikeNews hírportál.

Norbinak nem ez volt az első a kirohanása egy társadalomi csoport ellen: novemberben arról beszélt, hogy a liberális felfogás szerint nevelt gyerekekből drogosak lesznek. Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

Norbi reagált a mammutos bejelentésre

Schobert Norbi a TV2-ben reagált a történtekre, elmondta, hogy már korábban szerződésbontásban voltak. Hozzátette, nem üzleti megfontolásból mondta, amit mondott, de nem aggódik, szerinte növelni fogják idén így is a bevételeiket.

Bojkott

A bojkott egy bevált módszer azoknak a gyártóknak és termékeiknek a kikerülésére, amelynek a tevékenységével nem értenek egyet a vásárlók. A Coca-Cola például gyakori bojkott-célpont. 2014-ban a gázai övezet miatt szólítottak fel az amerikai vállalat elleni bojkottra. Akkor Törökország, India és Indonézia nagyáruházai mellett rengeteg polcról vették le a termékeket.

A Coca-Cola ellen tavaly Magyarországon is volt egy zsenge bojkott próbálkozás. A fideszes országgyűlési képviselő, Bolgog István szólította fel az ország lakosságát, hogy ne igyon kólát, amíg a cég le nem veszik a szerinte homofób plakátjaikat.

Kiemelt kép: Schobert Norbert – Fotó: rtl.hu