Mint ahogyan arról a LikeNews.hu hírportál is beszámolt múlt csütörtökön Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, hogy lezár az ország. A kormány döntésének értelmében  az oktatás területén az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják. Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják, ez alól kivétel a élelmiszerboltok, a patika, a drogéria és a benzinkút. Időközben pedig a Magyar Közlöny is megjelent, ami pontosítja a részletszabályokat. E szerint pedig a szolgáltató szektor számos szereplője, úgy mind műkörmösök, fodrászok, masszőrök, kozmetikusok zárásra kényszerültek. Ez persze alaposan kiverte a biztosítékot, nem csoda, hogy többen odapirítottak a korlátozásoknak…

Nagy bajba kerültek a kisvállalkozások

Persze ezzel most ismét nagy bajba kerültek a kisvállalkozások és bár hivatalosan csak két hétről van szó, ami a zárást illeti, ebben azért senki sem lehet most sajnos biztos. Orbán Viktor miniszterelnök ugyan arról beszélt a napokban, hogy „Senkit sem hagyunk az út szélén”, de azért is jelentőségteljes kérdés azért az, hogy biztosan csak két hétről lesz-e szó? A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nehéz hetek jönnek

„A következő két hét nehéz lesz” – ezt mondta a miniszterelnök a Vakcinainfó harmadik részében néhány nappal ezelőtt. Orbán Viktor a felvételen arról beszélt, hogy az eddig nyitva tartó üzletek közül sokat be kell zárni és a szolgáltatások is szüntelenek. Ennek kapcsán elmondta, hogy akiket ez érint, azok nehéz helyzetbe kerülnek, de a kormány segíteni fog, senkit sem hagynak az út szélén. 

A bértámogatások

„50%-os bértámogatást fogunk adni a most megszüntetett szolgáltatásokban dolgozóknak, fodrászoknak, kozmetikusoknak, bolti eladóknak. A munkáltatói járulékot egész március hónapra nem kell fizetniük” – sorolta fel a miniszterelnök a segítségnyújtás formáit. EZ IS ÉRDEKELHET: A Pepco hallgat, a kommetelő tömeg háborog – Vajon meddig fokozódik még a diszkontlánc körüli botrány?

Erről beszélt még a sorozat harmadik részében

“Akik állami vagy önkormányzati ingatlant béreltek, és abban működtették a szolgáltatásukat, vagy boltjukat, ezt a bérleti díjat nem kell megfizetniük március hónapban. Azok pedig, akik átalányadósok, Katások, természetesen március hónapban nem kell adót fizetniük.” – árulta el.

Mindezek ellenére sokan nem értenek egyet a korlátozó intézkedésekkel és abban sem biztosak többen, hogy tényleg megkapják-e a támogatásokat

A közösségi oldalt böngészve találtunk rá egy nagyon frappáns posztra, ami a lezárásokra reflektál. A bejegyzést Hell Zsófia tette közzé, aki kozmetikus és műkörömépítőként dolgozik. FONTOS! A Pepco tegnap még azt mondta nyitva lehetnek: mára rejtélyesen eltűnt az erről szóló poszt és az üzletek is zárva

Kiskapu?

„Nagy munkába voltunk a csajokkal, hisz a szabad téri munkavégzés lehetséges ugyebár !? Az üzlet zárva, de mégis dübörög a biznisz.Időpontok miatt most ne keress, csak sétálgass és hátha belénk botlasz valahol! Időjárásnak megfelelő öltözettel készülj, és ha nálunk szépülsz, kapsz egy kupont, az esti zárt körű bulinkba, ezzel meg is jegyeznénk, egy nap maximum 6 ember jöhet, hogy velünk együtt üssük a 9 fős plafont, feltéve, ha még érvényes. Szabadúszó DJ-k jelentkezését várjuk, ha akadna estére, akkor egy vendéggel kevesebbet maszekolunk aznap! 19.00 kor vége a bulinak, akartunk adni ingyen Taxis kupont, de sajnos most ők nem dolgoznak, úgyhogy nyitott lovaskocsival tudunk csak szolgálni. (Unatkozó lóhoz IS értő Taxisokat keresünk) Ugyanitt: Lejárt alkoholokat és üdítőket szívesen fogadunk, ha találtok még az étterem raktárában! Jelenleg Tiszaújvárosban vagyunk fellelhetők, de ha itt mindenkivel végzünk 2 hét alatt, a meghosszabbított 2 hónapban bejárunk szívesen több várost is, ide lehet jelentkezni önkéntes önkormányzatoknak is. Mivel jelenleg engem is érint (az egyesek szerint szeptemberig is tartó ) zárás, gondoltam beszállok ebbe a játékba. Osztani ér, főleg ha te is a kollégánk/kolleginánk vagy” – olvasható a bejegyzésben, a fotón pedig az látható, ahogy a csajok az üzlet előtt, az utcán szépülnek. Persze az egész nem egyéb mint egy fricska, ennek ellenére a kép és a bejegyzés kapcsán megkerestük Zsófiát, mert kíváncsiak voltunk mégis mennyien vették komolyan ezt az egészet.

Mutatjuk először is a képet:

Sokan komolyan vették

„Szerintem, nagyon sokan komolyan vették ezt az egészet, kicsit félek is, hogy ki fogja ezt megcsinálni, hisz az egészet egy nagy viccnek és sztrájknak szántuk!” – mondta el lapunk megkeresésére Zsófia, aki azt is hozzátette, reméli senki nem kerül emiatt bajba. EZ IS ÉRDEKELHET: “Magyarország jobban teljesít!! Dögöljön meg az egyéni vállalkozó!” – Durván kiakadtak a kommentelők, senki nem érti a Pepco hogyan maradhat nyitva

Egyedi ötlet volt

Zsófia arról is beszélt, hogy az ötlet teljesen az övé volt „Szeretek a polgárpukkasztó dolgokat kitalálni, amiket sokszor nyilvánosságra is hozok, ha éppen nem beszélnek le róla.”

11 ezer lájk

Zsófia fotója egyébként elképesztő népszerűségnek örvend a közösségi oldalon. A fotó eddig több mint 11 ezer lájkot zsebelt be és közel 6 ezer megosztásnál jár.

A kommentelők imádják

A posztért odáig vannak a kommentelők is, van aki azt írja: „Nagyok vagytok! Minden elismerésem!” Egy másik hozzászóló pedig így vélekedik: „Hatalmas formák vagytok csajok” Van, aki pedig azt kérdezi: „Az erkély is megteszi? Az már a szabadban van!!”

Fontos: ez tényleg csak egy fricska

Mint ahogyan azt Zsófia is mondta sokan sajnos tényleg komolyan vették ezt az egészet, pedig ez nem más mint egy szenzációs fricska. Nyilván megmosolygtató, de azért a szomorú részét is látjuk a dolognak. Viszont az is tény, hogy egy ilyen helyzetet már tényleg csak megfelelő humorérzékkel lehet átvészelni.

A vendégei vettek részt az akcióban

„Aki részt vett benne mind vendégem, megkértem őket segítsenek nekem, hisz sokan közülük szintén a szépségiparban dolgoznak, és mivel ráértek, sajnos, így eljöttek, mit sem sejtve milyen eszetlenséget találtam ki megint.”

Ezt meg csak úgy itt hagyjuk!

Fotó: Facebook

Szerinte van, aki simán szépülne az utcán

„Egyébként szerintem vannak azok az elevetemült vendégek, akik simán szépülnének az utcán. Hányan könyörögnek így is akár nekem, akár más kollegának, hogy légyszi csak engem csinálj meg!!!” FONTOS! Müller Cecília: heroikus küzdelmet folytatunk a járvánnyal, de…

Zsófia szerint a mostani korlátozásoknak így nincs értelme

„A mostani korlátozásnak semmi értelmét nem látjuk. Igazából az óriási zárásnak az lett a lényege, hogy a szépségipart megrogyasszák, esetleg 1-2 üzletet, ahol csak cipő, vagy ruha vagy ékszer van. De mindenki kijátszotta ezt a kiskaput, olyan cikkeket vittek be az üzleteikbe, ami mellett nyitva lehetnek. Úgy gondolom, akkor vagy zárjunk mindent vagy semmit. Már tegnap sokakról hallottam, hogy sokan utcafronton nyitva maradtak, nem tudom hogy merik… mindenki kiakarja játszani a rendszert, de nyilván nem hibáztatom őket, úgy érzem ez így igazságtalan döntés volt. Időm volt tegnap egész nap kutyát sétáltatni, tele a játszóterek, boltok, piacok, mintha mi sem történt volna. Se kijárási korlátozás, mindenki azt teszi, amit eddig is.

Tényleg csak két hét lesz?

Zsófiát arról is kérdeztük véleménye szerint tényleg csak két hét lesz-e a lezárás, vagy számíthatunk-e hosszabbításra. „Belül nem számítok, viszont szerintem tönkre akarnak minket is tenni, akinek nem lesz segítsége túlélni. Biztos hogy hosszabbítanak, főleg hogy mi miattunk nem lesz jobb a statisztika, mert nem. Szerintem akár május végéig is hosszabbíthatnak”

Jövő hónap elején nem kell befizetni a katát

A bértámogatásról és a kata mentességről is kérdeztük Zsófiát, aki ennek kapcsán elmondta: „Annyira friss meg igazából nem mtudunk semmit mi lesz ebből valójában. Az biztos hogy jövő hónap elején nem kell befizetni a márciusi katát, ami arra is következtet hogy biztos hosszabbítanak. Hát ez a bértámogatás meg ki tudja kapunk e, vagy úgy vannak vele úgysem derül ki. Ha ilyen jól megy majd mint a vendéglátásba, akkor talán egy fél heti életben maradásra elég lesz.”

Te mit gondolsz a jelenlegi intézkedésekről?

Te mit gondolsz a jelenlegi intézkedésekről, korlátozásokról? Indokoltnak tartod őket? Szerinted is a kisvállalkozásokat teszik ezzel még nehezebb helyzetbe? Válaszaitokat a közösségi oldalunkon kommentben várjuk. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels