Mint ahogyan arról a LikeNews is beszámolt tegnap a Pepco diszkontlánc arról tájékoztatta a vásárlóit, hogy a korlátozások és lezárások ellenére is nyitva tarthatnak az üzleteik. Ez persze a kommentelők körében alaposan kiverte a biztosítékot, hiszen a Pepco se nem drogéria, se nem patika, se nem napi élelmiszereket forgalmazó áruház. Lapunk igyekezett utánajárni a kérdésnek, ma pedig újabb információkkal lettünk gazdagabbak.

Vasárnap délután derült ki, hogy nyitva lehetnek

Mint megírtuk vasárnap délután kiderült, hogy sokak kedvence a Pepco diszkontlánc boltjai is nyitva lehetnek a korlátozások ellenére is. Ezt maga az diszkontlánc erősítette meg a közösségi oldalán. Mint írták “Tájékoztatunk Titeket, hogy üzleteink a biztonsági előírások betartása mellett továbbra is nyitva tartanak. Kiemelten fontos a PEPCO számára vásárlói és munkavállalói egészsége, így kérünk Titeket, hogy üzleteinkben is tartsatok egymástól 1,5 méteres távolságot. Továbbá felhívnánk a figyelmeteket, hogy a maszk használata kötelező.”  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

De ez hogyan lehetséges?

Persze ez számos kérdést felvet, hiszen a fentebb felsorolt üzletek közé nem tartozik a Pepco. Legalábbis se nem drogéria, se nem patika, se nem napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzlet. Éppen ezért jogosan merült fel a kommentelőkben is a kérdés, hogy ez mégis hogy lehet? EZ IS ÉRDEKELHET: Meghalt egy nővér nem sokkal azután, hogy megkapta az AstraZenecát – egyelőre kivonták azt az adagot az oltási programból

KAPCSOLÓDÓ:

Felháborodott kommentek

Volt, aki azt írta “Sokan nem értjük, hogy milyen alapon lehetnek nyitva, a többi hasonló profilú bolt viszont Nem!” míg egy másik hozzászóló arról írt, hogy neki be kellett zárnia a ruhát forgalmazó üzletét: “Remélem ruhát, cipőt lekordonozzák, mert én sem árulhatom az üzletemben  nekem be kellett zárni!”

Volt, aki durván odaszólt

Egy másik kommentelő pedig durvábban nyilvánított véleményt: “Magyarország jobban teljesít!! Dögöljön meg az egyéni vállalkozó! A Pepco marad, ruhával, mamusszal, kispapuccsal, köntöskével, plédecskével! Vajon van bent tisztítószer, vagy hónalj dezodor, hogy ők nyitva maradnak? Vicc!!!” FONTOS! Kásler Miklós: a járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek!

Utánanéztünk a fő tevékenységi köröknek

Persze szerettünk volna, mi magunk is utánajárni, hogy mégis mi indokolja a Pepco üzletek nyitvatartását. A céginfó szerint a Pepco Hungary Kft. fő tevékenysége “Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem”. Ebbe a szakágazatba tartoznak az áruk széles körének kiskereskedelmi értékesítése olyan üzletekben, amelyekben nem az élelmiszerek, italok és dohányáruk értékesítése a meghatározó. Vagyis ez egy olyan általános áruházi kiskereskedelem, ahol az eladás túlsúlyát más termékcsoportok jelentik, így pl. ruházati cikkek, bútor, háztartási gép, vasáru, kozmetikai cikkek, ékszerek, játékok, sportcikkek stb.

Drogériaként tartanák nyilván?

Csak összehasonlításképpen megnéztük, hogy a drogériák milyen fő tevékenységi körrel rendelkeznek: a dm esetében több ilyen is meg volt adva, köztük pedig valóban szerepelt a “Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem”, ami ugye a Pepco fő tevékenységi köre is. Vagyis akkor ez azt jelentené, hogy e tekintetben a Pepcot drogériának minősítik és emiatt tarthat nyitva a korlátozások idején is? EZ IS ÉRDEKELHET: Elkapta a brit koronavírus mutációt a népszerű színésznő párja – ilyen állapotban van most

A kommentelők szerint ez a magyarázat

A drogériává való minősítésről egyébként az egyik kommentelő is ír, aki viszont érdekes dolgot állít: “Az a vicc, hogy a Pepco a tavalyi lezárásnál drogérianak számított, így nyitva maradhattak. Aztán bevezették az ismételt idősávot drogériában, élelmiszerben… Akkor hirtelen mégsem volt drogéria és egész nap lehetett menni. Most ismét drogéria lett nyilván” A hozzászólok között pedig többen is ezzel a magyarázattal élnek, hogy a Pepco jelenleg nyilvánvalóan drogériaként funkcionál, ezt pedig többek között azzal magyarázzák, hogy lehet náluk kapni például parfümöt vagy éppen babaápolási termékeket.

A posztot azóta törölték

Mint megírtuk a Pepco a posztot – melyben a tájékoztatást adta a nyitvatartás kapcsán – törölte – mi azonban lementettük a képet.

Ez volt az:

Pécsi olvasónktól kaptuk a hírt: az üzletek zárva

Egy pécsi olvasónk tájékoztatta nemrégiben a lapunkat, hogy a városban három Pepco üzemel, ebből kettőbe látogatott el, a Pécs Plázában és az Árkádban lévőbe. Mindkettőt zárva találta. Bővebb tájékoztatást nem tudott adni, azonban lapunk rátalált a Pécsi STOP cikkére, akik alaposan utánajártak a kérdésnek.

Lehúzott rácsok

A lap azt írja, hogy “A Pécs Plázában lehúzott rácsok fogadtak bennünket és bár a nyitvatartás szerint 9-kor ki kellett volna nyitniuk ez szemmel láthatóan nem történt meg.” Tovább arról is szólnak, hogy keresték a Pécs Plázát is az ügyben, de egyelőre nem kaptak tájékoztatást.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Pécsi STOP

A pécsi Árkádot is keresték

A lap továbbá arról is ír, hogy telefonon keresték az Árkád ügyfélszolgálatát, ahol érdekes dologgal szembesültek: az újságnak nem adhattak tájékoztatást, ám magánemberként elárulhatták, hogy a bolt nyitva van. A lapnak időközben egy olvasó küldött képeket az Árkádból, ennek ellenére személyesen is ellátogattak a helyszínre, ahol szintén lehúzott rácsokat találtak. EZ IS ÉRDEKELHET: Nagy Feró is megkapta a koronavírus elleni védőoltást – ezzel a vakcinával oltották be

Az ajtóra pedig ez volt kiragasztva: 

Fotó: Pécsi STOP – Olvasói fotó

Rövidített nyitvatartás lett volna

Mint írják ennek értelmében az üzlet rövidített nyitvatartással kellett volna, hogy nyitva legyen reggel 8 órától este 19 óráig, a vasárnap pedig 8 és 18 óra között lettek volna nyitva. Ott jártunkkor vagyis valamivel 10 óra után azonban az üzlet zárva volt. Arról is beszélnek, hogy “Előttünk állt néhány fiatal lány, akik szintén nem értették ez, hogy lehet, pláne, mert egyikük azt mondta: reggel voltam itt, és nyitva volt.” Tovább arról is szólnak, hogy az üzletben itt is volt néhány eladó, akik közül az egyik elmondta, hogy azonnali hatállyal be kellett zárniuk. Fél 10-kor kaptak erről értesítést, most pedig nem tudják, mi lesz.

Kerestük mi is a Pepcot

Nem tudni, hogy ez országos-e, erről egyelőre nincsenek információink. Lapunk még az este kereste a Pepcot, ám semmiféle reakció nem érkezett a részükről. Amennyiben ez megtörténik, úgy frissítjük cikkünket. Illetve kommentben várjuk a Ti tapasztalataitokat, találkoztatok ma nyitott Pepco üzlettel, ha igen, hol?  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Pepco üzlet pécsi Árkád – Forrás: Pécsi STOP – Olvasói fotó