Galambos Lajos több mint két évtized után is úgy érzi, hogy tehetett volna valamit az édesapjáért, ha időben értesül róla, hogy agyvérzést kapott. Lajcsi Joshi Bharat Life TV! Ébredj velünk című műsorában is mesélt a fájdalmáról.

Nem tudott elbúcsúzni

A trombitást a mai napig gyötri, hogy 1998-ban nem tudott elbúcsúzni imádott édesapjától és erre még a tenyerén található heg is emlékezteti a mai napig. „Van egy jel a tenyeremen, egy műtéti heg, ami arra emlékeztet engem, hogy nem voltam ott édesapám mellett, amikor a legnagyobb szüksége lett volna rám. Nem azért, mert nem akartam, hanem mert nem tudtam róla, hogy mi történt” – mondta a zenész a Ripostnak.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Műteni kellett

Lajcsit 1998 karácsonya előtt műteni kellett a tenyerén, ami miatt egy sportkórházban ápolták és még a telefonját is kikapcsolta, hogy ne tudják hol van. A zenész elárulta, hogy a lábadozásakor az édesanyjával sem beszélt, így nem tudta, hogy édesapja agyvérzést kapott. Kiderült, hogy sajnos a férfinál későn vették észre és habár Lajcsi édesanyja és öccse próbáltak segíteni, de sajnos a trombitás édesapját nem lehetett megmenteni. „..Máig arra gondolok, hogy ha akkor nem műttetem meg magam és mellettük lehetek, talán másképpen alakulnak a dolgok, és nem veszítjük el őt..” – nyilatkozta Lajcsi a lapnak.

FRISS! Kitálalt Tóth Andi és Tóth Gabi netes vitájáról a népszerű magyar színésznő: „Én benne vagyok ebben a csoportban. Itt egymást fikázzuk”

Teljesült a kívánsága

Lajcsi egyetlen vigasza, hogy édesapja kívánsága teljesült, amikor ő és felesége egy lányunokával ajándékozták meg. Miután a zenész kislánya hazajöhetett a kórházból első útjuk az újdonsült nagypapához vezetett, aki majd kicsattant a boldogságtól. Bogi december hatodikán született, édesapja pedig karácsony előtt kapott agyvérzést.

Két jó barátjától sem tudott elköszönni

Lajcsi fájdalmát erősíti, hogy két jó barátjától Gesztesi Károlytól és Balázs Fecótól sem tudott elbúcsúzni. Valamint az ígéretét sem tudta nekik betartani, hogy még egyszer összeállnak egy közös zenélésre. „Gesztesi Károlytól sem tudtam elköszönni. Annak örülnék a legjobban, ha most bejönne ezen az ajtón és röhögve közölné: Ezt beszívtad, haver! Akkor ugyanis leróhatnám neki a tartozásomat. A halála előtti karácsony táján beszéltem vele utoljára, amikor is, ha viccesen is, de felrótta nekem, hogy milyen régen beszéltünk már egy közös örömzenélésről. Akkor megígértem, hogy valamikor az év elején összehozzuk, de erre már nem volt lehetőségünk. Éppen így jöttem eggyel Balázs Fecónak is. Ahányszor csak összefutottunk, mindig elmondta, hogy tartozom neki egy közös muzsikálással, és én mindig csak annyit mondtam, hogy majd legközelebb. Az ő haláluk tanította meg nekem, hogy az a szó, hogy legközelebb, egyszerűen nem létezik. Csak a most van, csak ez a pillanat…” – mondta a Ripostnak Lajcsi.

Házkutatás Lajcsiéknál

Amint arról a LikeNews is beszámolt,  néhány hete egyik hajnalban, több mint 10 NAV-os nyomozó csapott le Galambos Lajcsiék otthonára. A zenész nem volt otthon, néhány napra külföldre utazott, de ezúttal nem is őt keresték a négy autóval érkező nyomozók, hanem a feleségét. Mintegy három órán keresztül tartózkodtak Lajcsiék mocsai otthonánál, majd távoztak.

„Túlkapás történt”

„Aljas és megbocsáthatatlan túlkapás történt, amikor tucatnyi NAV-nyomozó felébresztette és kiparancsolta szobáikból a súlyos beteg asszonyt és három gyerekét, majd közel három órán keresztül felforgatták a házat – mondta a Blikknek a Galambos család ügyvédje.

Mindent feltúrtak

 „Naná, hogy nem találtak semmit! Szerencsére a NAV-nyomozók nem hoztak gázsprét magukkal, hogy azzal fújják le a család kutyáit, ellentétben a rendőrökkel a hat évvel ezelőtti rajtaütésnél.  Ez csak arra volt jó, hogy feldúlják egy békés család nyugalmát. Feltúrták az ágyakat, a szekrényeket, bekukkantottak a fehérneműs fiókokba, a párnahuzatba, de még a matrac alá is. Turkáltak a zoknik és a bugyik között is, hátha odadugták Lajcsiék az öt évvel ezelőtt eladott cégük papírjait” – mondta dr. Fröhlich Krisztián.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy barátja a börtön után elárulta

Nyári Károly és Lajcsi hosszú évtizedekig voltak barátok, együtt jártak konzervatóriumba, valamint a trombitás számos alkalommal hívta a Dáridóba a zongoraművészt. A trombitás a börtönből való szabadulása után kért szívességet, hogy hívja meg egy koncertjére, hogy újra zenélhessen, ám állítása szerint Nyári vissza sem hívta, valamint a mai napig nem adott magyarázatot a tettére.

A LikeNews Galambos Lajossal kapcsolatos cikkeit itt éred el.

Kiemelt kép: Galambos Lajos, Fem3