A napokban elhunyt Balázs Fecóra emlékeztek meg Budapesten a Margitszigeten a zenélő kútnál szombaton, ahol a zenész dalai is felcsendültek.

November 26-án hunyt el

A LikeNews is megírta, hogy a legendás zenész november 26-án koronavírus-fertőzés következtében a kórházban hunyt el.

Várkonyi Attila számolt be a szomorú hírről

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, szerető édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot.” – közölte a család nevében a Retro Rádió műsorvezetője Várkonyi Attila. Balázs Ferenc temetéséről később intézkednek.
A zenész hozzátartozói kérik, fájdalmukat és gyászukat tartsák tiszteletben.

Balázs Fecót búcsúztatták a rajongói a Margitszigeten./ fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nemrég még a Sztárban Sztár műsorában lépett fel

Balázs Fecó néhány héttel ezelőtt a Sztárban Sztár színapdán lépett fel, erről itt a LikeNews-on is beszámoltunk. Mint megírtuk az utolsó adás egyik meglepetésvendégeként lépett színapdra Balázs Fecó, aki DR BRS-el és Berkes Olivérrel adta elő az Évszakok című dalának feldolgozását, azonban Béres Attila nem volt ott személyesen a studióban, ugyanis ő és az egész családja elkapta a koronavírust, jelentették be a Sztárban Sztár adásában.

Megszólalt Berkes Olivér, vele lépett fel utoljára

A Sztárban Sztár színpadán lépett fel utoljára Balázs Fecó, ahol Berkes Olivérrel énekelt. A zenész megható búcsú posztját teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük:

“Csak ülök a szobában és kavarognak a gondolataim…nem tudom szavakban összefoglalni azt a hálát és szeretetet, amit kaphattam Fecótól, alig pár óra alatt. Megtisztelve éreztem magam a bemutatkozástól a búcsúzkodásig, miután egy általam annyira megbecsült művész társaságában lehettem. Olyan közvetlenséggel beszélgettünk szakmáról, az életről, mintha azt hetente tettük volna hosszú évekig egy csésze kávé mellett.
Az Ő dícséretei, szakmai elismerése számomra olyan mondatok voltak, amiket könnybelábadt szemekkel meséltem tovább a szeretteimnek minden találkozásunk után. Az meg, hogy pont most, pont az Ő dalát és pont így dolgozhattuk fel, és még egy színpadon is állhattam Vele…a sors érdekes rendezésének tudom be.
Nagyon mély nyomott hagyott bennem Fecó, mint ahogyan milliókban itthon és határon túl is. Olyan művész, olyan ikon marad a szemünkben, aki tehetségével szebbé tette rengeteg ember életét. Megannyi pillanatban segített embereknek ÉREZNI a zenéin keresztül. Segített boldog és szomorú pillanatokban, anélkül, hogy ismert volna minket, hatott ránk életünk mély és magas pillanataiban, anélkül, hogy tudta volna. Ez az igazi művészet! A mai nappal szegényebbek lettünk, mi magyarok, de az amit itt hagyott nekünk, örökre velünk marad! Nyugodj békében Fecó, szeretünk! Úgy gondolom jeleznem kell a sajtó felé, hogy nem kívánok nyilatkozni. Reggel óta csörög a telefonom, viszont én a némaságommal szeretném megadni Fecónak, a családjának és a közeli hozzátartozóknak azt a tiszteletet, amit megérdemelnek. Én így gyászolok! Köszönöm!” – írja posztjában Berkes Olivér.

Balázs Fecó búcsúztatója./ fotó: MTI/Balogh Zoltán

Behívták feleségét a kórházba

A tragédia már napok óta sejthető volt, Fecó feleségét, Imolát ugyanis a látogatási tilalom ellenére behívták a férjéhez, amit csak olyan indokolt esetben engedélyeznek, mint a végső búcsú.

Felesége el tudott tőle búcsúzni

„Tegnapelőtt Imolát behívták a kórházba az orvosok. Azóta én sem tudtam semmit és nem is akartam őt hívogatni, illetve helyett bármit mondani, de nem tűnt jó jelnek…pedig nagyon bizakodtam egészen ma reggelig” – mondta a Borsnak Várkonyi Attila a zenészlegenda halála után.

Fotók és kiemelt kép: MTI/ Balogh Zoltán