Közleményben reagált George Clooney azokra a magyar sajtóhírekre, miszerint ő is Soros György befolyása alatt áll. A színész úgy került a magyar sajtó egy részének célkeresztjébe, hogy egy interjújában a dühről és a gyűlöletről többek közt Orbán Viktor jutott eszébe.

George Clooney egy interjúban beszélt Orbán Viktorról

George Clooney néhány nappal ezelőtt új filmjéről, a The Midnight Skyról beszélt egy interjúban. Orbán Viktort hozta fel példaként a világban tapasztalható dühre és gyűlöletre. Azt mondta: „Nem voltunk egy járvány közepén, amikor készült a film, de mégis itt volt az összes többi dolog. Hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte, nézd meg Bolsonarot Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon”

Célkeresztben Clooney

A hollywoodi színész ezután kapott hideget-meleget a kormányközeli médiától. Azt írták, hogy Clooney csak azért támadta a magyar miniszterelnököt, mert jóban van Soros Györggyel és fiával, Alex Sorossal, “nyilván őt is a befolyásuk alatt tartják Sorosék” – írták.

A kormány is reagált

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a közmédia híradójában úgy fogalmazott, a Magyarországi támadások egyik hátterében továbbra is Soros György állandó törekvése áll, vagyis az, hogy Magyarországra ráerőltessék az illegális bevándorlókat.

Közös fotó

Több médium a Soros család és George Clooney kapcsolatát azzal magyarázta, hogy egy közös fotót is lehoztak a színészről és az amerikai milliárdos fiáról.

Clooney reagált

Clooney most reagált a vádakra, illetve hosszabban is beszélt a magyarországi helyzetről. A Telex egyik olvasója kereste fel a színész képviselőjét, Stan Rosenfieldet, majd továbbította a választ a hírportálnak. A hollywoodi sztár közleményének hitelességéről a hírportál is megbizonyosodott – írja a BPK a Telex.hu. cikke alapján.

„Hazugság a Soros-vád”

Clooney azt írja, hogy a Soros befolyásáról szóló vád hazugság, Soros Györggyel egyszer találkozott egy menekültválságról szóló ENSZ-tanácskozáson, amelyen az amerikai elnök is részt vett.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Fiával is egy rendezvényen futott össze

Soros György fiával pedig egy davosi eseményen futott össze. “Ebben ki is merül a kommunikációm Soros Györggyel. Orbán propagandagépezete tehát hazudik, pont.” – írja az Oscar-díjas színész.

„Orbán is Soros pénzén tanult”

A színész közleményében arról is ír, hogy a Soros család jelentős támogatást nyújtott a szegények és a menekültek oktatására és jogi megsegítésére a világban, illetve hogy a rendszerváltás környékén maga Orbán is Soros-pénzen tanult Nagy-Britanniában, és a kormánya is fogadott el tőle támogatást “a régi szép időkben, amikor Orbán Viktor kiállt a kommunizmussal szemben”.

„Szégyellném magam”

“Szégyellném magam, ha nem szólalnék fel nyilvánosan az efféle a tekintélyelvűség ellen, amelyben az Orbán-rezsim az ellenőrzése alá vonja a médiát, a cégeket drákói adószabályoknak veti alá, elhallgattatja a szabad sajtót, csak az ő engedélyükkel fotózható a drótkerítésük, démonizálja a jogfosztottakat, és a szélsőjobb felé kacsintgat ” – írja George Clooney.

Kétszer járt Magyarországon

George Clooney így folytatja a közleményét: „Nagyon kedvelem a magyar embereket. Az 1980-as évek elején voltam ott először, amikor még a Szovjetunió része volt. A 2000-es évek elején tértem vissza”

A Duna parton sétálgatott

„A Dunaparton sétálgattam. Akkoriban Magyarország a Szovjetunió bukása után elért demokratikus siker ékes példájának látszott. Várom a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami egykor volt” – zárja közleményét a kétszeres Oscar-díjas színész.

Kiemel kép: George Clooney és Orbán Viktor – BPKmontázs