Velemen lakik Törőcsik Mari fia, Son! A legendás színésznő évtizedek óta haláláig a Vasmegyei faluban élt. Kiderült, hogy a művésznő fogadott fia az életét köszönheti a településnek.

Súlyos betegséget győzött le

A 47 éves Son súlyos betegséget küzdött le, ezért hálából úgy döntött, hogy visszatér a hazánkba. A férfi mélyen vallásos, ezért úgy gondolja, hogy Velem védőszentje mentette meg az életét. Son rendszeresen hálát ad és megköszöni a Velem felett található Szent Vid-kápolnában, hogy édesapa és férj lehet és életben maradt. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt lakik

Törőcsik Mari fia egy egyszintes házban él a település közepén, csupán néhány perc sétára a néhai színésznő otthonától. Son 15 évig élt Vietnámban, ám három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy visszatér Magyarországra. A férfinek egy gyermeke van.

Megszólalt egy falubeli

„Néhány évvel ezelőtt Son nagyon beteg volt Vietnámban, majdnem meghalt, annyira súlyos volt a helyzet. Mari segített neki, ahogy tudott, sok pénzt küldött neki a kezelésre, és rengeteget imádkozott érte. A falu felett magasodó Szent Vid-kápolna névadójának segítségét kérte. Ezért amióta visszatért Son Velembe, rendszeresen elzarándokolnak a kegyhelyhez úgymond köszönetet mondani” – mondta Velem egyik lakója a Blikknek. Szent Vid egyébként a táncosok, a színészek és a fiatalok védőszentje.

Épp olyan, mint Törőcsik Mari

A falu egyik lakója Vera néni a lapnak elmondta, hogy Son pont olyan, mint Törőcsik Mari, ugyanis mindenkihez van egy kedves szava. A településen imádják őt is és családját is, a kislányát Zsófinak hívják. OLVASD EL EZT IS! Kiderült, ez volt Törőcsik Mari végakarata – Eközben Járai Máté és felesége is megható posztban búcsúzik

Visszahúzódó lett

Sont megviselte anyja halála, ezért nem is kívánt nyilatkozni. A férfi rengeteg időt töltött Törőcsik Marival a halála előtt és habár a falubeliek befogadták mégis elveszítette az egyik legfontosabb személyt az életében. EZ IS ÉRDEKELHET! Megbékélt a halállal Törőcsik Mari? Így teltek a legendás színésznő utolsó napjai

Hat hetet töltött kórházban

Törőcsik Mari a halála előtt hat hetet töltött a szombathelyi kórházban és habár úgy tűnt, hogy meggyógyul végül nem térhetett vissza otthonába Velemre. Az elmúlt években több alkalommal került hosszabb-rövidebb időre kórházba, 2008 őszén újraélesztést követően kómába esett, és hetekig intenzív kórházi ellátást szorult. 

Szűkkörű lesz a temetés

Az MTI közleménye szerint a család szűk körben szeretnék eltemetni a művésznőt. Mint arról beszámoltunk Törőcsik Mari már évekkel ezelőtt végrendelkezett, ebben említi azt is, hogy hol szeretné, ha végső nyugalomra helyeznék. Törőcsik Mari végrendelkezésének részleteiről a Blikk számolt be még 2018-ban, a színésznő akkor azt mondta egyetlen vágya, hogy halálát követően találkozhasson megboldogult férjével, Maár Gyulával, a Fekete-tengerben. EZ IS ÉRDEKELHET! Törőcsik Mari halála: emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház

Néhány napja beszélt vele Bodrogi Gyula

Törőcsik Mari volt férje és legjobb barátja néhány nappal a színésznő halála előtt beszélt vele, ám az az egy dolog feltűnt számára, hogy már tervezett úgy mint, ahogy azt régen tette. “Úgy éreztem, nem nagyon bízott már abban, hogy meggyógyul és kijöhet a kórházból” – mesélte a színész a Blikknek.

Jordán Tamás nem gondolta, hogy eljött a búcsú ideje

Jordán Tamás múlthéten jutott el a színésznőhöz a kórházba, ám akkor még jobb állapotban volt. A színész elmondása szerint a művésznő még mosolygott és integetett is. “Szerintem ő maga régóta befejezettnek tekintette az életét. Amikor néhány éve kimondta, hogy többet nem lép színpadra, abban az is benne volt, hogy most már teljesen kerek az élete, megtörtént vele, ami megtörténhetett” – mesélte a lapnak Jordán Tamás. KAPCSOLÓDÓ! Megbékélt a halállal Törőcsik Mari? Így teltek a legendás színésznő utolsó napjai

Pótolhatatlan egyéniség

Törőcsik Mari személyében a magyar színházművészet pótolhatatlan egyéniségét gyászoljuk – hangsúlyozza a Nemzeti Színház a múltheti közleményében, melyből az is kiderül, hogy a színház a művésznőt saját halottjának tekinti. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Törőcsik Mari – Forrás: MTVA Youtube-videó