Emlékműsorral tiszteleg a Nemzeti Színház a pénteken elhunyt Törőcsik Mari előtt – tudatta a teátrum hétfőn az MTI-vel. A LikeNews.hu is beszámolt róla, hogy a legendás színésznőt múlt pénteken hosszas betegség után érte a halál.

Virágokat lehet vinni

Mint írják, Törőcsik Mari tisztelőinek pénteken 21 óráig van lehetőségük elhelyezni az emlékezés virágait a Nemzeti Színház főbejáratánál. A színésznő kedvence a sárga rózsa volt, ezzel a virággal emlékezhetnek rá. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A járványhelyzettől függ, mikor lesz az emlékműsor

A Nemzeti Színház emlékműsorral tiszteleg Törőcsik Mari előtt, amint ezt a járványhelyzet lehetővé teszi – olvasható a közleményben. Az emlékestet Bérczes László rendezi, aki szoros kapcsolatban állt Törőcsik Marival, 2016-ban könyv is született beszélgetéseikből. A közleményben Bérczes Lászlót idézik, aki elmondta: azzal a naiv bizonyossággal és megingathatatlan hittel vállalja ezt a felkérést, hogy ez az esemény minden magyar színházszerető ember közös gyásza. EZ IS ÉRDEKELHET! A Nemzetinél búcsúzhatnak tisztelői Törőcsik Maritól, a temetés részletei is napvilágot láttak

„Törőcsik Marihoz méltó legyen”

„Mindannyiunk számára Mari a példa: embersége, nagyvonalúsága és a hétköznapokon felülemelkedő egyszerűsége és méltósága, azt remélem, megemel bennünket is, hogy erre az estére béke költözzön a szívünkbe. Mindent megteszek azért, hogy Törőcsik Marihoz méltó legyen ez a fájdalmas, ünnepi búcsúzás” – fogalmazott Bérczes László rendező.

Hat hetet töltött kórházban

Törőcsik Mari a halála előtt hat hetet töltött a szombathelyi kórházban és habár úgy tűnt, hogy meggyógyul végül nem térhetett vissza otthonába Velemre. Az elmúlt években több alkalommal került hosszabb-rövidebb időre kórházba, 2008 őszén újraélesztést követően kómába esett, és hetekig intenzív kórházi ellátást szorult. 

Szűkkörű lesz a temetés

Az MTI közleménye szerint a család szűk körben szeretnék eltemetni a művésznőt. Mint arról beszámoltunk Törőcsik Mari már évekkel ezelőtt végrendelkezett, ebben említi azt is, hogy hol szeretné, ha végső nyugalomra helyeznék. Törőcsik Mari végrendelkezésének részleteiről a Blikk számolt be még 2018-ban, a színésznő akkor azt mondta egyetlen vágya, hogy halálát követően találkozhasson megboldogult férjével, Maár Gyulával, a Fekete-tengerben. KAPCSOLÓDÓ! “Körhinta az élet. Megállíthatatlan körforgás, de egyszer kirepülünk” – megható sorokkal gyászolja a magyar közélet Törőcsik Marit – fotók

Lánya köszönetet mondott

A Nemzeti Színház arról is tájékoztatott múlt héten, hogy a művésznő lánya, Maár Teréz ezúton is szeretné megköszönni a szombathelyi Markusovszky Kórház összes alkalmazottjának, valamint Sámóczi Marianna főorvosnak, hogy az elmúlt öt évben mindent megtettek Törőcsik Mari egészségéért. OLVASD EL EZT IS! Kiderült, ez volt Törőcsik Mari végakarata – Eközben Járai Máté és felesége is megható posztban búcsúzik

Néhány napja beszélt vele Bodrogi Gyula

Törőcsik Mari volt férje és legjobb barátja néhány nappal a színésznő halála előtt beszélt vele, ám az az egy dolog feltűnt számára, hogy már tervezett úgy mint, ahogy azt régen tette. “Úgy éreztem, nem nagyon bízott már abban, hogy meggyógyul és kijöhet a kórházból” – mesélte a színész a Blikknek.

Jordán Tamás nem gondolta, hogy eljött a búcsú ideje

Jordán Tamás múlthéten jutott el a színésznőhöz a kórházba, ám akkor még jobb állapotban volt. A színész elmondása szerint a művésznő még mosolygott és integetett is. “Szerintem ő maga régóta befejezettnek tekintette az életét. Amikor néhány éve kimondta, hogy többet nem lép színpadra, abban az is benne volt, hogy most már teljesen kerek az élete, megtörtént vele, ami megtörténhetett” – mesélte a lapnak Jordán Tamás. KAPCSOLÓDÓ! Megbékélt a halállal Törőcsik Mari? Így teltek a legendás színésznő utolsó napjai

Pótolhatatlan egyéniség

Törőcsik Mari személyében a magyar színházművészet pótolhatatlan egyéniségét gyászoljuk – hangsúlyozza a Nemzeti Színház a múltheti közleményében, melyből az is kiderül, hogy a színház a művésznőt saját halottjának tekinti. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Törőcsik Mari – Forrás: HírTV