Válása miatt drámai döntést hozott Vitray Tamás. A Pulitzer- és Kossuth-díjas riporter komoly áldozatot hozott apaként, hogy láthassa fiait, Pétert és Tamást.

Család vagy karrier

Vitray Tamást máig nyomasztják azok az események, amelyek 1980-ban történtek az akkori Magyar Televízió Szabadság téri épületében. Kemény választás elé került: család vagy a tévés karrier.

Válás

Annakidején kevesebb ideje jutott az apai örömökre, mint azt szerette volna. Első házassága zátonyra futott, amikor az ikonikus vetélkedőt, a Kapcsoltamot vezette, ami élőben ment hétvégenként – mesélte az ATV-ben.

Sikerműsor

“Én az első házasságból akkor váltam el, akkor jöttem el, amikor a Kapcsoltamot csináltam, ami nagyon hamar sikeres lett. De azt csak élő adásban lehetett csinálni, mert betelefonálós műsort nem lehet előre rögzíteni, az adás pedig vasárnaponként volt, hiszen ekkor voltak otthon az emberek, ekkor tudtak tévét nézni” – mondta a tévés, majd hozzátette:

Láthatás

„A fiaim láthatása mindig vasárnap volt, ezt engedélyezte a mamájuk. Választanom kellett: csinálom a vetélkedőt, és akkor nem látom a kölykeimet, vagy fordítva. Huszonegy adás után abbahagytam” – idézte fel Vitray.

Két javaslat

A tévés azt is elmesélte, hogy két kollégát javasolt maga helyett, végül Rózsa György mellett döntöttek, aki kilenc évig vezette a rendkívül sikeres játékot. Rózsa György már hat éve a Magyar Televízió ifjúsági osztályánál dolgozott, a gyermekműsorok koronázatlan királyának számított.

Nem bánta meg

Vitray Tamás és Rózsa György egy régi fotón – Forrás: Youtube/Lutter Imre

Rózsa György azt mondta a történtekről, hogy „Vitray azzal indokolta választását, hogy a képernyőn ugyanolyan vagyok, mint a magánéletben. Egy ideig gondolkodtam, vállaljam-e, de sohasem bántam meg, hogy igent mondtam, mert majd tíz évig ment a vetélkedő.”

Hisztérikus siker

A hazai televíziózás máig leghosszabb időt megélt játéka volt a Kapcsoltam, munkahelyi brigádok, családok jöttek össze játszani, bárki betelefonálhatott. Hisztérikus sikere lett, pedig Vitray sem jósolt hosszú utódlást.

Népharag

„Azt mondta nekem: mindenképp jó, ha elvállalom, mert ha csak öt-hat adást kibírok úgy, hogy nem söpör el a népharag, már megéri, mert ha le is vesznek a műsorról, akkor is számolnak velem később” – mesélte Rózsa.

Koronavírus

Vitrayról legutóbb három hete írtunk. Egy éve ismét elvált, egyedül él egy kis budai lakásban és már nagyon unja a koronavírust. Mint mondta, a járvány második hullámát már nehezebben viseli, de igyekszik fegyelmezett maradni, és próbálja távol tartani magától a vírust.

Nincs már türelme

„Már közel sincsen akkora türelmem, mint az első hullám idején volt. Próbálok hasznos elfoglaltságokat találni magamnak. Múltkor az emlékeimet rendezgettem, pontosabban szólva kidobáltam a feleslegeket, most meg írogatok” – nyilatkozta októberben.

Nem magányos

Mint fogalmaz, „nagyon jól viselem az egyedüllétet! Én soha nem unatkozom egyedül, nem érzem magam magányosnak. Ha mégis magányosnak érezném magam, mindig tudnék kapcsolatokat teremteni a külvilággal, és ez fordítva is igaz.

Nincs oka panaszra

Sokan keresnek, érdeklődnek felőlem. Szívesen panaszkodnék, ha nem így lenne, de hát nincs okom a panaszra.” Azt is elárulta, hogy fiai dolgoznak, elfoglalt emberek, az unokáknak elkezdődött az iskola, így a régi tanítványok keresik a leggyakrabban – írja a LikeNews.hu hírportál.

Kiemelt kép: Vitray Tamás – Forrás: Youtube/On The Spot