Az RTL Klub időjósa napok óta küzd a koronavírussal. Pataki Zita most elárulta, hogy van és miként igyekszik átvészelni a betegséget.

Emberpróbáló napok

Embertpróbáló napok vannak Pataki Zita mögött, aki még mindig értetlenül áll azelőtt, mikor, hogyan kaphatta el a koronavírust. „Mindig fokozottan figyeltem, minden biztonsági- és óvintézkedést betartottam, így fogalmam sincs mikor és honnan kaphattam el. Mikor pozitív lett a tesztem aggódtam a kollégák miatt, hogy esetleg másnak is átadhattam a vírust a tünetmentes időszakban. Szerencsére erről szó sincs, negatív a tesztjük. Nagyon jól esik, hogy a távolból is gondolnak rám, folyamatosan írnak, hívnak, ahogy a barátok, családtagok is” – mondta a 95.8 Sláger FM-en az időjós, aki minden praktikát bevet a gyógyulás érdekében.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagyon köhög

„Sajnos egyetlen mondatot sem tudok elmondani anélkül, hogy ne köhögjek. Most megfázás-szerű tüneteim lettek, inhalálok és sós vízzel is gargalizálok, hogy elősegítsem a gyógyulást. Amikor süt a nap kiülök kicsit a kertbe napozni, igyekszem optimistán előre tekinteni” – árulta el Pataki Zita, aki nem tagadja, megijesztette a vírus.

Félelmetes az egész

„Félelmetes ez az egész, hiszen az ember hallja a híreket. Nekem szerencsém van, hogy „csak” ennyivel átvészelem, de az, hogy egyre fiatalabbak is elkapják, sokkal súlyosabb állapotba kerülve, félelmetes. Pláne úgy, hogy a karanténban beszűkül az ember tere, nehezebb a levegővétel… Számomra ez az egész csak még jobban rávilágít arra, hogy imádok élni, szeretnék még hosszan élni, mindent igyekszem megtenni, hogy így legyen” – tette hozzá az időjárás-jelentő, aki eközben lelkileg is nagy utat jár be.

Sorsközösség

„Nemrég tudtuk meg, hogy a falu legközkedveltebb Laci bácsija 80 évesen elment. Ő nem bírta ezt a nagy terhelést, amit a vírus a szervezetre gyakorol. Szinte ugyanekkor tudtam meg, hogy a barátnőm babája megszületett. Az élet akkora körforgás. A nap egyik részében sírtam, a másikban mosolyogtam a babafotókat nézve. Mindenki ezért a csodáért küzd, hogy hosszan élvezhessük az életet. Ez a járvány erre és arra is felhívja a figyelmet, hogy az ellenségeskedés ne legyen, ne legyen egyik ember, a másik farkasa. Egy sorsközösségben vagyunk most” – tette hozzá a Sláger Reggel műsorvezetőinek Pordán Petrának és Somogyi Zoltánnak Pataki Zita. 

Nemrégiben a Gáspár családot terítette le a vírus

Mint azt a LikeNews.hu hírportál is megírta azt követően, hogy megkapták a koronavírus elleni vakcinát megfertőződött a betegséggel Gáspár Zsolti és a testvére, Győzike is.

Zsoltinak magas láza volt

Zsoltinak magas láza volt és pokoli fájdalmakkal küzdött. A Farm VIP műsorvezetője a Borsnak számolt be róla, mi történt vele. A lapnak elmondta, nem az oltás miatt lett beteg, a koronavírust már korábban megkapta, valószínűleg néhány nappal azelőtt, hogy beadták neki a vakcinát.

Ledöntötte a lábáról

“Azt mondták a dokik, hogy ha csak két nappal korábban kaptam volna meg a vakcinát, megúsztam volna ezt a nyavalyát, ami most szó szerint ledöntött a lábamról. Ez pech! Hidegrázásom volt, negyvenegy fokos lázam. Az ízületeim úgy fájtak, mintha kalodába lettek volna zárva” – mondta a lapnak Zsolti, aki az első tünetek jelentkezése után már kórházba is került. EZ IS ÉRDEKELHET: Csúnyán kiosztotta apját és nagybátyját Gáspár Evelin – Úgy tűnik a fivérek békülése nem volt más, csak színjáték

Alig kapott levegőt

“Vettem be láz- és fájdalomcsillapítót, de nem segített. Amikor már alig kaptam levegőt, édesapám bevágott az autóba és rohant velem a kórházba, ahol azonnal elvégezték a tesztet, ami pozitív lett, majd CT-vizsgálatra küldtek. Kiderült, hogy kezdődő tüdőgyulladásom van, ezért befektettek az intenzív osztályra, ahol infúziót kaptam és oxigénre kötöttek – mesélte Zsolti, a lapnak, aki szerencsére jól reagált a kezelésre, így alig 24 óra után már haza is mehetett.

Korábban az oltásra buzdított mindenkit

Zsolti egyébként már decemberben arra biztatott mindenkit, hogy oltassa be magát. Akkora Ripostnak azt mondta: “Mindenki regisztráljon, aki csak tud! Muszáj vigyáznunk apáinkra, a feleségeinkre, a testvéreinkre. Én kedd reggel már regisztráltam is a családdal együtt, egyszerű, gyors, néhány kattintás az egész. Biztonságos a vakcina, nem lesz probléma, be van vizsgálva, erről egy orvos barátommal is sokat beszélgettem. Mindenkit arra kérek, hogy kövessék a példánkat” 

Az egészségügyben dolgozókat is megemlítette

Győzike testvére az orvosok és ápolók kitartó, alázatos munkáját is megköszönte. “Nagyon köszönjük az orvosok, a kórházi dolgozók áldozatos munkáját. Különösen most, az ünnepi időszakban. Itt a karácsony, de ők még ekkor is egész nap dolgoznak, nem lehetünk nekik elég hálásak”  – nyilatkozta Zsolti akkor a lapnak. NE HAGYD KI! “Zsolti szégyellje magát” – Győzike kiakadt fivérére, miután megtudta, hogy brutális összegért árulják az egykori szülői házukat

Győző is koronás

Blikk nemrégiben azt írta, hogy Zsolti mellett Győző és az édesapjuk is elkapta a betegséget, továbbá Zsolti felesége és gyermekei is. “Megvagyunk, igaz, nem túl jól… Nálunk mindenki, az egész család elkapta a betegséget” – mondta el a lapnak Zsolti.

Édesapjáért aggódik Győzike

Győző nagyon aggódik a szeretteiért, különösen az édesapjáért: “Aggódom érte, hogy ne legyen semmi baj. Amit lehet, segítünk, visszük neki az ebédet, vacsorát, letesszük az ajtaja elé, de nem érintkezünk vele, ahogyan a többiekkel sem” – árulta el a lapnak Gáspár Győző.

Gáspár Győzőék egy barátja koronavírusban hunyt el

Korábban a LikeNews is megírta, hogy Zsolti fivére Győzike és felesége Bea egy barátjukat gyászolják. Bea elmondta, hogy elhunyt barátjuk egy 55 éves mentőtiszt volt tele életerővel, ám a vírust az ő szervezete sem tudta leküzdeni.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Pataki Zita – Forrás: RTL Klub