Jól szervezett drogbandát lepleztek le a rendőrök. A nők szorgalmasan csomagoltak, a férfiak pedig eladták a drogot. Nagyüzemben ment a termelés, sok pénz és menő luxusautók tanúskodnak arról, hogy jól ment az üzlet, egészen addig, amíg betoppantak a rendőrök.

Csongrád, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun megyében egyszerre csaptak le a rendőrök egy kábítószer-terjesztő hálózatra. Csaknem 75 millió forint értékű vagyontárgyat, készpénzt, kábítószert, valamint egy nagyértékű személyautót is lefoglaltak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói május 26-án összehangolt rajtaütés keretében 16 helyszínen egyszerre tartottak kutatást. A rendőrök kábítószer-terjesztőket és fogyasztókat fogtak el, a szegedi mellett, hódmezővásárhelyi, kisteleki, szolnoki és kiskunalasi ingatlanokban.

A rendelkezésre álló adatok alapján a hálózatot 2020 novemberében egy 30 éves szegedi férfi hozta létre, aki barátnőjével, két nővérével és ismerősével terjesztette a drogot, amit egy szolnoki férfitől szerzett be.

A nők adagolták és csomagolták, majd a férfi utasítására a megbeszélt helyen és időben, harmadik társukkal a vásárlóknak átadták a kábítószert. Fogyasztóik közt kisteleki, hódmezővásárhelyi, kiskunmajsai, kiskunhalasi, valamint szegedi kliensek is voltak.

A rajtatütésben részt vett a rendőrség megyei bevetési egységei, a hódmezővásárhelyi, a kisteleki, és a szegedi nyomozók és járőrök, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mellett, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatal is.

Az eljárás során a rendőrök több száz gramm úgynevezett kristályt és marihuánát, valamint az azok kiméréséhez és csomagolásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Ezzel egyidőben a rendőrök több mint 74 millió forint értékű készpénzt, értékpapírt, arany ékszereket és egy Porsche Panamera-t foglaltak le, továbbá zár alá vettek egy házat és egy lakást is, mint bűncselekményből származó vagyont.

A hat feltételezett elkövetőt a rendőrök elfogták, előállították és őrizetbe vették. Ellenük bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indult bünetőeljárás a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Ha elítélik őket majd a bíróságon komoly büntetésre számíthatnak, ugyanis a bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelemért akár 8 évet is lehet kapni.

Kiemelt kép forrása: Rendőrség