Elképesztő állapotokat találtak a szentendrei halottasházban. Annyi holttestet halmoztak fel, hogy azok nem férnek el, egymás hegyén-hátán tárolták az elhunytakat. A polgármester azonnal a helyszínre ment és vizsgálatot kezdeményezett. A sokkoló videót a cikkünk alján lehet elérni.

Drámai videó

“Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek. Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak” – írja Hadházy Ákos országgyűlési képviselő a közösségi-oldalán.

Koronavírusban halhattak meg

A videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el, de vírusfertőzés miatt, ami szintén számos kérdést vet fel, leginkább azt, hogy lehet az, hogy ezek az emberek nem jutottak el a kórházba? – teszi fel a kérdést a képviselő.

Azonnal a helyszínre ment a polgármester

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere, a pénteken nyilvánosságra került videón látható állapotok miatt vizsgálatot rendelt el és soron kívüli tájékoztatást kért a temetési szolgáltatást ellátó cégtől. Ezen kívül, a polgármester még ma helyszíni szemlét tart a halottasházban a Polgármesteri Hivatal, a járási Népegészségügyi Intézet és a rendészet bevonásával – írja a Szentendre.hu.

Több kórházban is készültek hasonló felvételek

Hadházy Ákos azt is írja, hogy az elmúlt időszakban több olyan felvételt kapott különböző kórházak proszektúráiból, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók, számol be a történtekről a BudapestKörnyéke.hu.

Döbbenetes képsorok

A felvételek többsége annyira döbbenetes, hogy soha nem hozhatók nyilvánosságra – még akkor sem, ha mindennél jobban kifejeznék, mekkora a baj.

Súlyos járványhelyzet

„A késői, kaotikus és dilettáns járványvédelem, az eleve hiányos kapacitású egészségügy és a valóságot kozmetikázó propaganda együttesen még a hivatalos adatok szerint is Európa egyik legsúlyosabb járványhelyzetét okozta Magyarországon.” – írja az országgyűlési képviselő.

Halottkonténerek Nyíregyházán

Decemberben a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház udvarára és a város Északi temetőjébe halotthűtő konténerek érkeztek. Erről a helyi lakosok értesítették a szabolcsihir.hu portált, ami az esetről beszámolt.

Itt van Hadházy Ákos posztja

Itt a halottasházban készült videó

A szentendrei halottasházban készült videót itt lehet elérni, csak 18 éven felüliek és erős idegzetűek kattintsanak ide.

Kiemelt kép: illusztráció