A LikeNews is beszámolt róla, hogy tavaly decemberben koronavírus-fertőzés következtében elhunyt id. Kozák László Grófo. Habár eleinte úgy tűnt, hogy a zenész jobban van végül legyőzte a betegség.

Kis Grófo is elkapta a koronavírust

Kis Grófo és édesapja ugyanabban a kórházban feküdtek, néhány méterre egymástól, csakhogy míg a fiatal zenész állapota folyamatosan javult, addig Nagy Grófoé romlott.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megérezte, hogy baj van

Kis Grófo a Borsnak elmesélte, hogy a kórházban töltött napok alatt mindennap imádkozott az édesapjáért, ám a 10. napon megérezte, hogy valami nincs rendben. A zenész képtelen volt elaludni és egész éjjel csak az ágyában forgolódott, majd hajnalban az ott dolgozók tájékoztatták róla, hogy leáll az édesapja szíve.

Küzdöttek az életéért

Kiderült, hogy azon a éjszakán, amikor a fiatal zenész olyan nyűgösen és nyugtalanul feküdt az ágyában, akkor éppen az orvosok az édesapja életét próbálták megmenteni.

Utoljára láthatta

Kis Grófo a szörnyű hír hallatán átsietett az intenzív osztályra, ahol még egyszer utoljára egy üvegen keresztül búcsúzhatott el imádott édesapjától.”Nem engedtek be hozzá, csak üvegen keresztül láthattam, de megvárt. Senkinek nem kívánom ezt az érzést, de hiszem és tudom, hogy ő már jó helyen van” – nyilatkozta az énekes a Borsnak.

Megemlékezést szerveznek

A hatalmas temetés után a család szeretne egy megemlékezést szervezni Nagy Grófo 50. születésnapjára, amire júniusban került volna sor. Kis Grófo elmondta, hogy édesapja több mint ezerfős bulit szeretett volna a kerek évfordulóra, így ha a járványhelyzet lehetővé fogja tenni mindenképpen szeretnének megemlékezni róla a születésnapján.

EZT IS OLVASD EL!

Az üvegkoporsóra borulva zokogott Nagy Grófo felesége – további részletek derültek ki a zenész temetéséről

Üzen nekik

A fiatal zenész elárulta, hogy hatalmas segítség számára gyermekei, a hite és az, hogy édesapja üzeneteket küld neki. “Ő mindig itt van ve­lünk, ebben mi nagyon erősen hiszünk, hiszen ebben a gondolatiságban nevelkedtünk ál­tala is, és hogy a halál után mennyország következik. Ő már nagyon boldog odafenn, s ezt meg is szokta üzenni: álmaimban rendre vakító fehérség és bol­dogság képében jelenik meg” – nyilatkozta Kis Grófo a lapnak.

Vigyáznak az édesanyjukra

Habár Nagy Grófo gyermekei már nem élnek a családi fészekben, mind édesanyjuk közelében maradtak, hogy ő sosem legyen egyedül. “Eddig is sokat voltunk együtt, az utóbbi időben sincs ez másként. Vigyázunk egymásra, az édesanyánkra, mindig van mellette valaki”– mondta Kis Grófo néhány héttel ezelőtt.

Roma hagyományokat őrizve gyászol

A fiatal zenész a roma hagyományokat megtartva gyászolja édesapját. Kis Grófo azt is elmondta, hogy unokaöccse még nem igazán érti meg, hogy mi történt a nagypapájával. “Vannak hagyományaink, de a családunk gyásza, annak megélése maradjon csak a miénk. A kisebb unoka még nem érti igazán, hogy mi történt a nagypapájával, a nagyobb megértette, hogy ő az Úrhoz költözött” – mesélte az énekes.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ifj. Kozák László Grófo, TV2