A LikeNews.hu is beszámolt róla korábban, hogy vádat emeltek Berki Krisztián ellen. Mint ismert az izomceleb néhány évvel ezelőtt – a vád szerint – indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre.

Végrehajtandó börtönbüntetést kértek rá

Berki Krisztiánnal szemben egy hónappal ezelőtt az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Azóta azonban Berki Krisztián maga is folyamatosan magyarázza a bizonyítványát, a felesége, Mazsi is a védelmére kelt, a hozzászólók szerint viszont ezen a történeten nincs mit szépíteni. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elmaradt a tárgyalás

A Telex információi szerint az előkészítő ülés azért maradt el, mert az ügy egyik érintettje egészségügyi okra hivatkozva előzetesen kimentette távolmaradását. Az érintett személy a lap tudomása szerint Berki Krisztián, aki egyébként nemrégiben jött haza külföldi nyaralásáról a várandós feleségével. EZ IS ÉRDEKELHET! Hoppá: a tengerparton húzott esküvői ruhát a várandós Berki Mazsi – fotók

Nem adtak bővebb tájékoztatást

A törvényszék a betegségről nem adhatott bővebb tájékoztatást, mert szenzitív adatnak minősül, de a Telex úgy tudja, hogy a Maldív-szigeteki nyaralása után Berki több pozitív koronavírus-tesztet is produkált, erről pedig a bíróság is kapott értesítést. A volt FTC vezérigazgató állapotáról az ügyvédje sem volt hajlandó megszólalni, valamint azt sem erősítette meg,hogy valóban covidos-e a védence.

Ez történt 2018-ban

Az esetről korábban a LikeNews.hu hírportál is beszámolt, mint megírtuk Berki Krisztián még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó farát. 

A busz a megállóhoz érve lassított

A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest, 3. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg, áll az ügyészség közleményében.

Záróvonalon előzött

A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált egymásra. OLVASD EL EZT IS! Berki Krisztián még mindig magyarázza a bizonyítványát – Valamit azonban kiszúrtak a kommentelők, ami nagyon durva – fotó

Túllépte a megengedett sebességet, majd jött a vészfékezés

A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Az utasok megütötték magukat

A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. NE HAGYD KI! Puzsér Róbert és Tibi atya és alaposan beleállt Berki Krisztiánba – Egyikük sem finomkodott a szavakkal

Közúti veszélyeztetés

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Korábban nem volt gyanúsított

Az ügyben korábban egyébként Berki Krisztián vétlenségét állapították meg, mint megírtuk a balesetet a rendőrség akkor kivizsgálta, és egyértelműen megállapította a buszsofőr hibáját. Éppen ezért Berki nagyot nézett, amikor annak idején megkapta az idézést és rájött: újra kezdődik a procedúra, ráadásul most már gyanúsítottként kellett megjelenjen a rendőrségen. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Forrás: LifeTV