Varga Vanda már tavasz óta a koronavírus frontvonalában harcol. A Covid-osztályon dolgozó nővér a vörös zónában küzd a betegek életéért, ám most neki magának kell szembenézni a koronavírus nehézségeivel, ugyanis megfertőződött.

A betegeiért aggódik

Varga Vanda a Ripostnak adott exkluzív interjút, melyben elmondta, hogy ő maga is megfertőződött, ám hiába van most is otthon, karanténban, mert elsősorban a betegeire gondol, értük aggódik folyamatosan. A nővér elárulta: mivel az első pillanattól kezdve tűzközelben volt, számított rá, hogy maga is fertőzött lesz.

TOVÁBBI KORONAVÍRUS HÍREKET ITT TALÁLSZ!

Nem az volt a kérdés, hogy beteg lesz-e, hanem az, hogy mikor

A KÉRDÉS NEM AZ VOLT, HOGY ELKAPOM-E, HANEM HOGY MIKOR. Mi, a párommal és a fiammal, egy házban élünk édesanyámmal, aki inzulinos cukorbeteg és már infarktusa is volt, így én őt féltettem végig. Most, amikor megtudtam, hogy pozitív vagyok, azonnal teljesen elkülönítettem magam. Édesanyámat a névnapján az emeletről lekiabálva köszöntöttem fel. Április óta nem tudtam egyszer sem megölelgetni, megpuszilgatni” – magyarázta a Ripostnak Varga Vanda.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Varga Vanda a Ripostnak betekintést engedett abba, hogy néz ki a Covid-osztályos ápolók egy napja

– Kétszer három órát vagyunk a vörös zónában, tehát a fertőzött részen teljesen beöltözve, és kétszer három órát a zöld zónában, ami kiszolgálja a vöröset. Ott készítünk elő mindent, amire majd szükségünk lesz a fertőzött területen. Mielőtt bezsilipelek, elmegyek mosdóba és akkor kibírom, amíg kijövök. Persze nem iszom eleget, ezért esténként fáj a fejem.

KAPCSOLÓDÓ:

Mindent megtesznek a betegekért

Az ápolónő továbbá azt is elárulta, noha a betegek rendkívül nehezen viselik a helyzetet, ők igyekeznek mindent megtenni értük. Ilyenkor az olyan apróságok is számítanak, amire gy átlag hétköznapon talán csak legyintenénk:

Az apróságok is számítanak

– Rengeteg apróság sokat számít. Múltkor például megkérdezte az egyik bácsi, nem tudnánk-e valahogy zenét csinálni? Telefonon kerestünk zenéket, a betegek mondták, mik a kedvenc számaik és lejátszottuk őket. Vagy például ha ízlik nekik a vacsora, megkérdezzük kérnek-e repetát. Sokat számít egy telefon, egy otthonról kapott fénykép vagy ha mesélhetnek a fiatal korukról. Az egyik bácsinak Lotti kutyája hiányzik, elmesélte, hogy már tíz éve élnek kettesben, az Illatos útról vitte haza annak idején. A fia szokta megüzenni neki, hogy van a kutyus.

EZ IS ÉRDEKELHET: Így akart meggazdagodni a koronavíruson egy rafkós férfi – Közel 30 milliót csalt ki egy budapesti cégtől

Ez a karácsony most más lesz

A nővér az interjúban azt is elmondta, hogy ez a karácsony most egészen biztosan más lesz, mint a többi. Fontosabb, személyesebb. – Sokan elvesztettünk embereket magunk körül, szinte mindenki környezetében volt beteg.IDÉN NEM AZ LESZ A FONTOS, HOGY MI VAN A FA ALATT, HANEM AZ, KI VAN A FA KÖRÜL. EZ A KARÁCSONY A TÚLÉLÉSRŐL SZÓL.

TÉMÁBA VÁG:

Aki oda bekerül, az már csak hullazsákban jön ki – Könnyeivel küzdve beszélt egy a koronavírus-frontvonalában dolgozó nővér – videó | LikeNews

„Egy gödör nevű szobába küldtek, ahol megmondták, hogy aki ide bekerül az csak hullazsákban jön ki. Nyolcan feküdtek a szobában és mind fertőzöttek voltak. A kórház irányelvei alapján az itt kezelet betegeket csak három környi újraélesztést alkalmazunk, ami összesen csak hat perc. Ezt az elbánásmódot eddig egyetlen beteg sem élet túl” – mondta a nővér a felvételen.

Kiemelt kép: Illusztráció, Pixabay