Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 4320 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 174 618 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 111 beteg

Elhunyt 111 beteg, így az elhunytak száma 3800 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 127 903 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. Közben sok új gyógyszer érkezik az országba és hamarosan akár 5 féle oltás közül is választani lehet.

Kapcsolódó:

Újabb fiatalok is az áldozatok között

A halálos áldozatok közt fiatalabb korosztályhoz tartozók is vannak megint. A koronavírus tájékoztató oldal adatai szerint az elmúlt 24 órában meghalt egy 31 éves nő, akinek pangásos szívelégtelenség, magas vérnyomás, illetve elhízás szerepel az alapbetegségei közt, egy 38 éves férfi, akinél magas vérrnyomást és heveny veseelégtelenséget jelöltek meg, illetve egy 40 éves férfi, akinek cukorbetegsége és szívbetegsége volt.

Pár nappal ezelőtt egy 25 éves férfi vesztette életét

Itt a LikeNews hírportálon is megírtuk, hogy néhány nappal ezelőtt egy 25 éves fiatalember halt bele a koronavírusba.

Voltak alapbetegségei

A koronavirus.gov.hu oldalán közzétett információk szerint a fiatal férfi magas vérnyomással küzdött, valamint tüdő tumora volt.

OLVASD EL!

28 éves fiatal is a koronavírus áldozatok között – Ezt mondta Müller Cecília

618-an vannak lélegeztetőgépen

Az aktív fertőzöttek száma 127 903 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25 %-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7 278 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 618-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában tombol a járvány

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések. A kormány jövő hét szerdai ülésén értékeli a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések hatását és szükségességét.Továbbra is kérjük a magyar emberek együttműködését és fegyelmezettségét a szabályok betartásában!

1 millió adag gyógyszer érkezik

A koronavírus-fertőzöttek kezelésében alkalmazott favipiravirből újabb egymillió tabletta érkezik Kínából Magyarországra a jövő héten, így 2,8 millióra nő a Kínából importált ilyen hatóanyagú tabletták száma – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter miután Vang Ji kínai külügyminiszterrel telefonon tárgyalt.

Szabályok betartása

Szlávik doktor szerint csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy még több koronavírus-fertőzött legyen, és még többen haljanak meg a fertőzésben – mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa.

Sokan kerülnek intenzívre

Szlávik János közölte: naponta négy-ötezer az új fertőzöttek száma, és egyre többen halnak meg a betegségben. A kórházban fekvők jó része idős, krónikus beteg, akik közül sokan intenzív osztályra kerülnek – tette hozzá.

Már 5 oltást törzskönyveztek

A vírus elleni vakcinákkal kapcsolatban azt mondta, hogy óriási a fejlődés, már 4-5 oltóanyagot törzskönyveztek a világon. Véleménye szerint azért gyorsultak fel a kutatások, mert korábban már más betegségek ellen hatékony oltóanyagokat próbálnak felhasználni.

Több oltás érkezik az országba

A kormány úgy döntött, hogy többféle oltóanyagot szerez be, de csak azt alkalmazza majd, amelyik biztonságos, hatékony és semmilyen veszélyt nem jelent az emberekre – hangsúlyozta.

Megfelelő védettség

Beszélt arról is, hogy két amerikai vakcináról azt állítják, 90 százalék feletti a hatékonysága. Ez esetben a lakosság 50-60 százalékának beoltásával megfelelő védettséget lehetne elérni – tudatta.

Koronavíruson akartak pénzt csinálni a csalók

Közben ahogy azt tegnap megírtuk három férfit maszkokkal elkövetett sokmilliós csalás gyanújával fogtak el a rendőrök – mondta el Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Hétfőtől esténként ingyenesek lesznak a plázák parkolói

A november 23-án, hétfőn hatályba lépő rendelet alapján lakott területen, a plázák és egyéb kereskedelmi célú P+R parkolóházak, parkológarázsok parkolási díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig tartó idősávban.

Kiemelt kép forrása: Illusztráció