Mint ahogyan arról a LikeNews.hu hírportál is beszámolt Hadházy Ákos Facebook posztja szerint Dubajban tölthette együtt a hosszú hétvégét Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc. Mindez azonban csak azért nagyon aggályos, mert Orbán Viktor miniszterelnök, egy korábbi rádióinterjújában kifejezetten kérte, hogy amennyiben lehetséges az ilyen luxusutakat jelen helyzetben mellőzük.

Dubajban együtt?

Nemrégiben Hadházy Ákos hozott nyilvánosságra egy dokumentumot, melynek tanúsága szerint a NER magángépe Dubajban járt a hosszú hétvégén, március 12 és 16 között. E szerint a dokumentum szerint az utasok között ott volt Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea neve is. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A hosszú hétvégén járhattak ott

A közzétett dokumentum szerint – a repülőgép kiszolgálását kérő email, amelynek címzettje a dubaji reptér – Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea két további személy társaságában utazott az OE-LEM gépével Dubajba. Egy másik e-mail tárgyából pedig kiderül, hogy a hosszú hétvégét töltötték ott. EZT IS OLVASD EL! Mi az ott? Várkonyi Andrea egy hatalmas gyűrűvel az ujján jelent meg a Mokkában – fotó

A dokumentum valódisága

Hadházy Ákos azt írja posztjában, ha a dokumentum valódi, akkor Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea valóban Dubajban töltötte együtt a hosszú hétvégét, annak dacára, hogy Orbán Viktor kifejezetten kérte, hogy a járványhelyzet miatt mindenki kerülje most az ilyen utazásokat, Dubajt még külön ki is emelte. NE HAGYD KI! Várkonyi Andreát tényleg eljegyezték, egy üzletember menyasszonya lett, itt a bizonyíték

Hitelesnek tűnik

Hadházy Ákos azt is írja, hogy az üzleti repülést is ismerő pilóták szerint a dokumentum nagyon hitelesnek tűnik, a formája teljesen megfelel a körülményeknek, a személyzet is valóban a repülőt üzemeltető cégnél repül, és a cég adatai, elérhetőségei is valósak. NE HAGYD KI! Várkonyi Andrea meglepődött a pozitív teszten

Ha nem lenne valódi

hvg.hu egyébként a múlt hétvégén kapott a Hadházy Ákoséhoz hasonló információt. Ők beszéltek repülési szakértőkkel, akik formai szempontból az előírásoknak megfelelőnek nevezték az ilyen jellegű dokumentumokat, illetve – mint fogalmaztak – ha nem az, akkor aki készítette, pontosan tudta, hogyan kell ennek kinéznie. Kérdéseket juttattunk el Várkonyi Andreának, nem kaptunk azonban sem megerősítést, de cáfolatokat sem. Várkonyi Andreával kapcsolatos híreink itt érhetők el.

Időközben kikerült egy videó a gép hazai landolásáról

A gép hazai landolásáról időközben a hvg.hu birtokába jutott egy felvétel, ahol bár a kötelező maszkviselés miatt nem tisztünk eldönteni, hogy vajon ki látható rajta, de azért megmutatjuk. A felvétel ide kattintva tekinthető meg. 

Vírusként terjed a neten

A felvétel egyébként szinte vírusként terjed az interneten, gyakorlatilag bárhova kattint az ember ebbe botlik bele. A bejegyzés valószínűleg Gyurcsány Ferenchez is eljutott, az ex-miniszterelnök pedig alaposan fel is húzta magát annak tartalmán, ingerült Facebook bejegyzésben reagált a történtekre a napokban.

Ingerült Facebook bejegyzés

Mint írja “A mocsok az mocsok, és még ki is teszik az ablakba? Ezek a velejéig romlottak. De mi nem fogunk veletek együtt romlani. Nem Dubajba kell menni, hanem a francba. De tényleg. A fél ország beteg, vagy reszket a vírus miatt, a kórházainkban hadi állapotok uralkodnak, a gazdaságunk romokban, ezrek vesztették el a munkájukat. És akkor mit csinál a fideszes elit? Orbán strómanja?Dubajba utazik. Magángépen. Minden járványügyi ajánlás ellenére. Mert a senkik ma a dubaji légtérben érzik magukat valakinek. Mert nekik lehet. Hát nem lehet. A mocsok az mocsok, elromlottatok végleg. Mi nem fogunk veletek együtt romlani. Mert senkik vagytok.”

A Párbeszéd politikusát is foglalkoztatja a kérdés

Mészáros Lőrincék állítólagos dubaji kirándulása alaposan felkavarta az állóvizet. Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd politikusa például Gulyás Gergely kérdezte arról a parlamentben, hogy lesz-e bármiféle következménye Mészáros Lőrinc dubaji repülőútjának.

Nagyon nincs rendben

Kocsis-Cake Olivio szerint nincs rendben, hogy az, aki mindenét a magyar adófizetőknek köszönheti, így viselkedik. Lesz-e következménye Mészáros Lőrinc nyaralásának? – kérdezte Gulyástól az MTI tudósítása szerint.

Ezt reagálta Gulyás Gergely

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, a kormány álláspontja nem változott, nemcsak a politikusoknak, hanem az üzleti élet szereplőinek is példát kell mutatnia a járványhelyzetben. Felelőtlenség és nem elfogadható az, hogy valaki most jár Dubajba – közölte. Hozzátette: nem ismeri a miniszterelnök barátait, így azt sem lehet kizárni, hogy ha valaki az elmúlt hetekben volt Dubajban, azt üzleti okból tette.

Ezt javasolta az üzletembernek

Azt javasolta az üzletembereknek, hogy ne utazzanak Dubajban. Elmondta, ha van az ellenzéknek javaslata bizonyos külföldi utazások megtiltására, akkor tegye meg. A miniszter azt mondta, a kormány elvi, erkölcsi iránymutatásokat is adhat, annak azonban nem lehet jogi szankciója. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt