Lopás miatt tartott házkutatást a rendőrség az erzsébetvárosi önkormányzat épületében péntek délután.

A DK közleménye

A Demokratikus Koalíció (DK) közleménye szerint az áramlopási ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a párt VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet. A kerületi polgármester azt közölte, hogy mélységesen felháborodott a történteken.

Ezek a LikeNews legfrissebb hírei

Ezt mondja a rendőrség

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI megkeresésére tudatta: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentés alapján lopás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.    

FRISS: Nincs enyhítés: Továbbra is kötelező a maszk a BKV-n, de azért akadnak kivételek, akiknek nem kell

Folyik a nyomozás

Pénteken “a rendőrök eljárási cselekményt végeztek” az erzsébetvárosi önkormányzata épületében – írták. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adott.  

Áramlopásról lehet szó

A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: a rendőrség áramlopás gyanúja miatt tartott házkutatást a VII. kerületi önkormányzatnál; az ügy érintettje Borka-Szász Tamás, a párt VII. kerületi önkormányzati képviselője lehet.

Ezt is érdemes elolvasnod: Durva balesetet szenvedett a Barátok közt új szereplője – Bizonytalanná vált a forgatás

Valaki máris lemondott

A történtek következményeként Borka-Szász Tamás azonnal lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról és kilépett a DK-ból – írták.    

A DK egyik tagja lophatott

Niedermüller Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) kerületi polgármester a Facebook-oldalán a történtekre reagálva azt írta: mélységesen fel van háborodva, hogy a DK egyik tagja, egy önkormányzati képviselő áramot lopott hivatali irodájában.   

Megszólalt Niedermüller Péter

 “Soha, de soha nem fogom megengedni, eltűrni, hogy az önkormányzatban, annak környékén bárki is lopjon, vagy bármilyen törvénytelenséget kövessen el. Aki pedig mindennek ellenére ezt teszi, attól azonnal elválunk. Most is ez történt. A törvényesség, a morális elvek betartása mindenkire vonatkozik. Az én pártom tagjaira pedig különösen” – írta.

Kiemelt kép: Illusztráció