Ma temetik Pécsi Ildikót. A Gödöllőn élő színésznőtől a helyiek, a város és család búcsúzik. Több színész kollégája is elment a szertartásra. Kell ott fenn egy ország című dallal búcsúztak tisztelői a színésznőtől.  

Búcsúztak a gödöllőiek

Pécsi Ildikó búcsúztatása szombat reggel 8 órakor kezdődött Pest megyében a gödöllői Művészetek Házában. A színházteremben felállított ravatalnál bárki leróhatta kegyeletét a színésznő előtt.  Sokan jöttek egy szál fehér rózsával.

Hivatalos búcsúztató

13 órakor kezdődött ugyanitt a hivatalos búcsúztató. Ezen csak a meghívottak vehettek részt. Beszédet mondott Papadimitriu Athina és Szinetár Miklós.

Már nem tud kit felhívni

Papadimitriu Athina búcsúbeszédében arról beszélt, hogy sajnálja, hogy nem lesz már kit felhívnia, ha bármilyen tanácsra lesz szüksége. Hiszi azt, hogy Pécsi Ildikó most fentről néz és újra nagyokat nevet.

Szép és tehetséges

Szinetár Miklós azt mondta, hogy Pécsi Ildikó nemcsak szép volt, hanem nagyon tehetséges is. A rendező szerint az lenne az élet rendje, hogy Pécsi Ildikó temesse őt, de ez nem így alakult. Szinetár Miklós szerint Pécsi Ildikónak nagyon szép kerek élete volt, és emiatt boldogan engedi el.

Színészek is elmentek elbúcsúzni

Több színész is megjelent a szertartáson. Ott volt Hamori Ildikó, Nemcsák Károly és Eperjes Károly és Bodrogi Gyula és Molnár Piroska is.

Gémesi György sírva búcsúzott

Gödöllő polgármestere is beszédet mondott a szertartáson. Könnyezve emlékezett a színésznő és a közte lévő barátságra. Gémesi György megköszönte mindazt a jót, amelyet Gödöllőért tett Pécsi Ildikó.

Testvéreként szerette

A polgármester arról is beszélt, kezdetben jó viszonyt ápoltak, majd barátok lettek, aztán már testvérként szerették egymást. Gémesi György beszédét azzal zárta, hogy „Ildikó, csókolom, csókolom”, mert ők mindig így köszöntek egymásnak – írja a BudapestKörnyéke hírportál.

Máriabesnyőn nyugszik

15 órakor a máriabesnyői temetőben a család és a rokonok búcsúznak a Kossuth-díjas színésznőtől. A római katolikus szertartás után a nyáron elhunyt férje mellé helyezik végső nyugalomra Pécsi Ildikót.

December 5-én halt meg

Pécsi Ildikó december 5-én, életének 81. évében hunyt el.  A Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt gödöllői otthonában érte a halál. Pécsi Ildikó Gödöllő díszpolgára volt, a város önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is saját halottjának tekinti.

Kiemelt és belső kép: Pécsi Ildikó búcsúztatása – Forrás: Facebook/Gödöllő