A LikeNews is beszámolt róla, hogy február közepe óta Fülöp herceget kórházban kezelik, sőt egy szívműtétet is végrehajtottak rajta, ám sajnos még mindig nem térhet vissza Windsorba.

Két kiskutyát kapott

Erzsébet királynő most két kicsi corgit kapott, akik segítenek neki, hogy egy kicsit felviduljon ebben a nehéz időszakban, ugyanis nem elég, hogy férje kórházba került, de unokájával Harry-vel sem felhőtlen a viszonya, amióta Oprah Winfreynek adott interjút a királyi családról.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

18 évesen kapta az elsőt

Erzsébet az első corgiját 18 éves korában kapta, azóta pedig összesen 30 kiskutyája volt, ám az a hír járta, hogy a királynő nem szeretet volna többet a kora miatt, ugyanis aggódott, hogy kiviselné gondjukat, ha ő meghalna, de úgy látszik meggondolta magát – írja a Bors. Az állatok neve és neme egyelőre nem derült ki.

Fülöpöt nemrégiben megműtötték

Újabb hírek érkeztek Erzsébet királynő férjéről, Fülöp hercegről. A Buckingham-palota a pénteki közleményében elmondta, hogy sikeres kardiológiai műtétet hajtottak végre a hercegen a Szent Bertalan kórházban. KAPCSOLÓDÓ! Kardiológiai beavatkozása volt Fülöp hercegnek, majd visszaszállították a magánkórházba

Most visszaszállították a magánkórházba

Kiderült, hogy Fülöpöt most visszaszállították a londoni VII. Eduárdról elnevezett magánkórházba, ahová először is vitték. A herceg kezelését ebben az intézményben folytatják.

Február közepén került be

Mint megírtuk a 100. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be nemrégiben a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba. Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a hercegnek milyen panaszai vannak, csak annyit közölt, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából.

Megkapták a koronavírus elleni oltást

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján – január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást. Az edinburghi hercegnek, aki júniusban tölti be 100. életévét, már volt komolyabb szívpanasza: 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették.

Hamarosan megint dédunokájuk születik

Erzsébet és Fülöp hamarosan megint dédszülők lesznek. Valentin-napon jelentette be Meghan Markle és férje, Harry herceg, hogy második gyermeküket várják, így elsőszülött kisfiúk Archie kistestvért kap. A házaspár nagyon izgatott a kicsi érkezése miatt.

Első gyermekük 2019-ben született

Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül.

Az utódlás kérdése

Ezt nem befolyásolja az sem, hogy a házaspárnak fia vagy leánya születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére elindított reformfolyamat évekkel ezelőtt eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha Harrynek és amerikai feleségének majdan lesz egy harmadik gyermeke is, akkor sem kerülhet idősebb testvérénél előrébb a sorban, ha fiúnak születik, és a házaspár második gyermeke leány lesz.

Meghan tavaly is várandós volt, de sajnos elvetélt

Meghan hercegnő tavaly is várandós volt, de második magzatát elveszítette. Erről maga írt novemberben a The New York Timesban megjelent cikkében, beszámolva a veszteség okozta, szinte elviselhetetlen gyászáról.

Eugénia hercegnő babája is nemrég született meg

Az uralkodói házaspár alig néhány napja értesülhetett örömmel kilencedik dédunokájának megszületéséről: kedden fiúgyermeknek adott életet Eugénia hercegnő, András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének leánya. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Erzsébet királynő – Forrás: Youtube