Újabb hírek érkeztek Erzsébet királynő férjéről, Fülöp hercegről. A Buckingham-palota a pénteki közleményében elmondta, hogy sikeres kardiológiai műtétet hajtottak végre a hercegen a Szent Bertalan kórházban.

Most visszaszállították a magánkórházba

Kiderült, hogy Fülöpöt most visszaszállították a londoni VII. Eduárdról elnevezett magánkórházba, ahová először is vitték. A herceg kezelését ebben az intézményben folytatják – számolt be róla a Bors. KAPCSOLÓDÓ! Mi történhetett? Átszállították egy másik kórházba a betegeskedő Fülöp herceget

Február közepén került be

Mint megírtuk a 100. évében járó Fülöp herceg elővigyázatossági okokból feküdt be nemrégiben a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba. Az udvar illetékese nem részletezte, hogy a hercegnek milyen panaszai vannak, csak annyit közölt, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megkapták a koronavírus elleni oltást

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján – január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást. Az edinburghi hercegnek, aki júniusban tölti be 100. életévét, már volt komolyabb szívpanasza: 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással és egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették.

Fülöp továbbra is jól érzi magát

A Buckingham-palota szóvivője hétfői tájékoztatásában nem említette, hogy Fülöp kivizsgálást igénylő mostani szívproblémája összefügg-e a csaknem tíz évvel ezelőtti betegséggel. Az udvari illetékes közölte ugyanakkor, hogy a herceg szervezete reagál a kezelésekre, és Fülöp továbbra is jól érzi magát.

Károly herceg meglátogatta a kórházban

Mint megírtuk Károly az édesapját a kórházba kerülése után is meglátogatta. A herceg akkor könnyes szemmel távozott az intézményből. Nemrég pedig kiderült, hogy Fülöp azért kérette magához a fiát, hogy a család jövőjéről döntsenek. Károly 30 percet töltött az édesapjánál, mielőtt könnyes szemmel távozott.

A halálra készülne?

Nagyon úgy tűnik, mintha Erzsébet királynő férje készülne a halálra, ugyanis azt mondta Károlynak a látogatásakor, hogy egyszer ő lesz a család vezető embere. Dickie Arbiter, II. Erzsébet korábbi sajtótitkára reméli, hogy Fülöp saját lábán fogja elhagyni a kórházat. 

Nemrég született meg a 9. dédunokájuk

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta fiúgyermeknek adott életet néhány nappal ezelőtt Eugénia hercegnő, a brit uralkodó és Fülöp herceg 31 esztendős unokája. Az újszülött a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és ő II. Erzsébet királynő és Fülöp kilencedik dédunokája.

Közben kiderült a gyermek neve

A gyermek nevét napokig nem lehetett tudni, ám mostanra kiderült, hogy a kicsit August Philip Hawke Brooksbank hívják, a Philip, azaz Fülöp keresztnévvel pedig egyértelműen, Edinburgh hercege, azaz Fülöp herceg előtt szerettek volna tisztelegni. EZT IS OLVASD EL! Kiderült II. Erzsébet és Fülöp herceg dédunokájának a neve – Az újdonsült szülők ő előtte szerettek volna tisztelegni.

Meghan és Harry herceg is hamarosan újra szülők lesznek

Szintén itt a LikeNews hírportálon számoltunk be róla, hogy második babáját várja Meghan hercegné és férje, Harry herceg. Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban, így Sussex hercegének és hercegnőjének második gyermeke a nyolcadik helyre kerül. 

Diana előtt tisztelegtek

37 évvel ezelőtt a hercegnő is Valentin-napon jelentette be, hogy várandós második gyermekével Harry-vel, tehát valószínűleg a hercegi pár ezért választotta ezt az időpontot, hogy így is tisztelegjenek a néhai Lady Diana előtt.

Első gyermekük 2019-ben született

Harry és Meghan első gyermeke, Archie Harrison Mountbatten-Windsor 2019. május 6-án született. Harry jelenleg a hatodik, Archie a hetedik a brit trónutódlási sorban.

Meghan tavaly is várandós volt, de sajnos elvetélt

Meghan hercegné tavaly is várandós volt, de második magzatát elveszítette. Erről maga írt novemberben a The New York Timesban megjelent cikkében, beszámolva a veszteség okozta, szinte elviselhetetlen gyászáról. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Fülöp herceg – Forrás: Youtube