Szabó Győző A Világtalálkozó rádióműsorában mesélte el, hogy Gesztesi Károly halála egy évvel később is megviseli, nehezen dolgozza fel barátja elvesztését – írja a Bors.

Megmondta neki a véleményét

Győző egyenes emberként mindig elmondta a véleményét Gesztesinek, aki ha először ezt nem is vette jó néven, mégis hálás volt a barátjának.

„Ő egy nagyon furcsa örvénybe került be. Többek között ő is olyan volt, aki olyan örvénybe csúszott bele mind hazugság, mind egyéb örvénybe, akit egyetlen egy ember hívott fel, és az én voltam. Figyelmeztettem a veszélyekre és mindenre. Akkor elhajtott az anyámba. Aztán megköszönte, hogy így elbeszélgettünk” – mesélte Győző.

Könyvesboltban sírta el magát

A színész elmondta, hogy egy karácsonykor beugrott egy könyvesboltba, ahol meglátta Gesztesi könyvét, majd elkezdte lapozgatni és ekkor pillantott meg egy közös fotót kettőjükről.

„Lapoztam a könyvet, ott volt egy közös fotónk, az volt aláírva, hogy engem tekint a legjobb barátjának. Ezt éreztem és tudtam, de kimondva ez sohasem volt” – mondta Győző.

Egy évvel ezelőtt hunyt el

Gesztesi tavaly január negyedikén, Budapesten  a Nyugati pályaudvar közelében, a Ferdinánd hídnál vezette autóját, amikor vezetés közben rosszul lett, infarktust kapott. Kocsijával félreállt, ám hiába jött gyorsan a segítség és próbálták 50 percen keresztül újraéleszteni a színészt, az orvosok nem jártak sikerrel.

Gesztesi Károly

Nagyobbik fia a helyszínre igyekezett

Mint korábban a LikeNews is megírta a baleset helyszínéről este háromnegyed hatkor szállítottak el a színész holttestét, nem sokkal azután, hogy fia, Máté megérkezett a helyszínre. A fiatal színész érthetően sokkos állapotban volt, tartotta magát, nem omlott össze, de látszott, hogy nem akarja elhinni a híreket. A rendőrök tájékoztatták őt a tragédia részleteiről, majd elhagyta a helyszínt. Nem volt elég ereje, hogy megnézze szeretett édesapja holttestét.

Liptai Claudia szerint lányuk sosem heveri ki

A néhai színész korábbi felesége, Liptai Claudia azt mondja, közös lányuk, Panka próbálja túltenni magát a tragédián, ám a műsorvezetőnő azt gondolja, ezt a veszteséget sohasem heveri ki.

Galambos Lajos a mai napig hallja Gesztesi Károly hangját

– Kamaszkorom óta, még a zenei gimnáziumból ismertem Karcsit, 45 évig voltunk jó barátok – mondta Lajcsi korábban egy újságnak.

Hatalmas szíve volt

– Hatalmas szíve volt, emlékszem, mindig nagyon finom uzsonnákat hozott az iskolába, míg én párizsis szendvicset, addig ő téliszalámisat. Látta, hogy sóvárgunk és mindig kitette az asztalra az övét, hogy bárki ehessen belőle. Azt sem felejtem el soha, amikor Békéscsabán zsűriztünk egy kolbászfesztiválon és a bejáratnál láttunk egy hajléktalant, akit nem engedtek be, mert nem volt pénze jegyre. Karcsi odament hozzá és megkérdezte, mit szeretne: bemenni vagy inni egy italt? Mire a hajléktalan azt mondta, mindkettőt. Karcsi pedig kifizette a belépőt, majd meghívta egy italra, és mondta neki, a következő kör is rendezve van – emlékezett vissza Lajcsi.

A LikeNews.hu cikkeit Gesztesi Károly tragikus haláláról ide kattintva tudod elolvasni

Nem akarta elhinni, hogy megtörtént

– A fiam szaladt be a szobába, hogy meghalt Gesztesi… Mondtam neki, hogy én ezt nem hiszem el, és írtam is Karcsinak egy SMS-t, hogy hülyeségeket beszélnek rólad, hívj vissza! Fél óra múlva azonban már mindenhol láttam a szörnyű hírt, és tudtam, hogy sajnos igaz – mondta a lapnak a zenész.

Kiemelt kép: Szabó Győző, RTL Klub