Megismételt első fokú eljárásban – nem jogerősen – 15 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte kedden a Székesfehérvári Törvényszék azt a férfit, aki 2010-ben pénzéért megölte nőismerősét. A sértett holtteste és a bántalmazás eszköze eddig nem került elő –értesült a LikeNews.

A rossz anyagi körülmények között élő vádlott kutyatenyésztés és – kereskedelem során ismerkedett meg a sértettel, aki segítségét kérte a férjétől való különköltözésben. A vádlott megismerte a sértett anyagi helyzetét, bankkártyájának helyét és PIN-kódját. A vádlott 2010 májusában határozta el, hogy a sértettet az életbiztosítása után járó összeg, valamint a nyugdíja megszerzése érdekében megöli. Egy éjszaka behatolt mezőfalvai ingatlanába és agyonverte az ágyban alvó sértettet. Ezt követően a holttestet ágytakaróba csavarta, majd a helyszínről elvitte. A vádlott magával vitte a sértett telefonját, a házban talált készpénzt, és bankkártyával a sértett bankszámlájáról 165 ezer forintot levett.

A törvényszék közleménye szerint a vádlottat bűnösnek mondták ki előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője téves jogi minősítés miatt a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Varga Noémi, a törvényszék szóvivője elmondta: korábban első fokon már elítélték a vádlottat, akkor 9 évet kapott, de másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet és új eljárásra kötelezte a törvényszéket. Azért kapott 15 évet, mert ezúttal már mindkét minősítés – előre kiterveltség, nyereségvágy – fennállt.